Bij het ontwikkelen van een nieuwe website heb je vaak de keuze uit verschillende systemen, waarmee de website wordt opgebouwd. De meeste simpele websites worden gemaakt met HTML, een zeer basic codetaal die voornamelijk bij de ontwikkeling van oude website werd gebruikt.
Tegenwoordig is het veel populairder om te kiezen voor een zogenaamd content management system (CMS) achter de website, waarmee je de website zelf kunt beheren. Voorbeelden van populaire content management systems zijn bijvoorbeeld WordPress, Joomla of Drupal. Het is afhankelijk van het doel van de website, welk content management system het meest geschikt is. Een ontwikkelaar kan je hier meer over vertellen, bij het bouwen van een nieuwe website voor je onderneming.
Eenvoud bij het bewerken van je website
Een van de voornaamste voordelen van een content management system, is dat je de website vaak eenvoudig zelf kunt bewerken. Er bestaan voor content management systems als WordPress en Joomla al vele honderden templates, die je voor een klein bedrag kunt kopen. Na het installeren van deze templates kun je ze naar eigen inzicht een invulling geven. Denk aan het toevoegen van een eigen foto in de header, het kiezen van een eigen achtergrond, enzovoorts. De mogelijkheden zijn eindeloos bij dergelijke systemen!
Content toevoegen aan een blog of webshop
Naast de eenvoud bij het bewerken van de vormgeving van een website, kun je content en nieuwe producten eveneens zeer eenvoudig toevoegen met een eigen beheerpaneel. Vaak werkt het systeem om berichten toe te voegen vergelijkbaar met Word, in een sterk versimpelde vorm. Je schrijft een stukje tekst, voegt een afbeelding in het bericht en kunt deze vervolgens met een simpele knop toevoegen aan een blog. Ook producten voor bijvoorbeeld je webshop zijn binnen no-time aan de website toe te voegen.
Eindeloze mogelijkheden
Tot slot is een groot voordeel aan deze content management systems, dat de mogelijkheden eindeloos lijken te zijn. Je kunt een website uitbreiden met tal van interessante plug-ins en extensies, waarmee bijvoorbeeld galerijen, contactformulieren, enzovoorts gemaakt kunnen worden. Zelfs het toevoegen van vallende sneeuwvlokjes is met deze plug-ins mogelijk in de winter!
0 reacties