401 errors oplossen

Home E Tutorials E 401 errors oplossen

Zie je 401 errors op jouw WordPress-site?

Het is een van de meest verwarrende WordPress-fouten die je de toegang kunnen ontzeggen van een WordPress-website. De 401-fout heeft meerdere namen, waaronder Fout 401 en 401 ongeautoriseerde fout. Deze fouten gaan soms gepaard met een bericht ‘Toegang geweigerd vanwege ongeldige inloggegevens’ of ‘Autorisatie vereist’.

In dit artikel laten we je verschillende oplossingen zien om de 401 errors in WordPress gemakkelijk op te lossen.

We zullen ook bespreken wat de oorzaak is en hoe het in de toekomst te vermijden.

Wat veroorzaakt de 401 errors in WordPress?

De 401 errors in WordPress wordt veroorzaakt door onjuiste authenticatie tijdens de communicatie met de WordPress-hostserver. Als je bijvoorbeeld een WordPress-beheermap met een wachtwoord hebt beveiligd, geeft het niet invoeren van een wachtwoord een 401-foutpagina op de aanmeldings- en admin pagina’s van WordPress weer.

In sommige gevallen kan je deze fout zelfs zien zonder speciale wachtwoordbeveiliging aan een website toe te voegen. WordPress-beveiligingsplug-ins kunnen bijvoorbeeld een beheerdersruimte vergrendelen tijdens een brute force-aanval. Een andere veel voorkomende oorzaak van deze fout zijn beveiligingsmaatregelen van hostingbedrijven om een WordPress-website te beschermen. Deze beveiligingsmaatregelen beginnen deze fout te tonen wanneer uw WordPress-inlogpagina’s overmatig worden gebruikt.

Meestal verschijnt 401-fout op WordPress admin- en inlogpagina’s. In sommige gevallen kan het echter op alle pagina’s van een website verschijnen. Je moet precies oplossen wat de fout veroorzaakt en dit vervolgens oplossen.

Dat gezegd zijnde, laten we eens kijken naar verschillende oplossingen om de 401 errors in WordPress snel op te lossen.

Verschillende oplossingen:

Verwijder tijdelijk de wachtwoordbeveiliging van WordPress Admin

Als je een WordPress-beheerdersmap met een wachtwoord hebt beveiligd, kan dit de oplossing zijn die je nodig hebt. Je bent mogelijk het wachtwoord van de beheerdersmap vergeten of de serverconfiguratie is gewijzigd. Ga naar jouw WordPress hosting controlepaneel en zoek het pictogram Directory Privacy of Password Protected Directories. Zodra je het opent, zie je alle bestanden en mappen op de hostingaccount. Blader naar de wp-admin-map en selecteer deze door op de naam te klikken. Het bedieningspaneel geeft nu de instellingen voor wachtwoordbeveiliging weer. Verwijder het vinkje uit het selectievakje naast ‘Wachtwoord beveiligen deze map’ en klik op de knop Opslaan.

Schakel wachtwoordbeveiliging uit Klik daarna op de knop Ga terug en scrol omlaag naar de onderkant van de pagina. Hier moet je de gebruikersnaam verwijderen die je hebt gebruikt om in te loggen in jouw met wachtwoord beveiligde map. Je hebt de wachtwoordbeveiliging voor uw WordPress-beheerdersmap met succes uitgeschakeld.

Je kunt nu proberen in te loggen op de WordPress-site.

Als alles normaal werkt, kan je doorgaan en wachtwoordbeveiliging inschakelen voor uw WordPress-beheerdersgebied door een nieuwe gebruiker en wachtwoord aan te maken.

Wis de firewall cache om 401 errors in WordPress op te lossen

Als je een cloudgebaseerde WordPress-firewallservice zoals Sucuri of Cloudflare gebruikt, Dan kunnen 401 errors worden geactiveerd wanneer de firewall niet communiceert met de website. Als je Sucuri gebruikt, logt  in op het Sucuri-dashboard en ga naar de pagina ‘Prestaties’.

Vanaf hier moet je overschakelen naar het tabblad ‘Cache wissen’ en vervolgens op de knop ‘Cache wissen’ klikken.

Cache leegmaken in Cloudflare Als je Cloudflare gebruikt, moet je je aanmelden bij het Cloudflare-dashboard en naar het gedeelte ‘Caching’ gaan.

Vanaf hier moet je op de knop ‘Alles leegmaken’ klikken om alle cache te wissen. Na het wissen van defirewallcache, ga verder en wis  ook de cache van je browser of WordPress-cache.

Deactiveer alle WordPress-plug-ins

Een verkeerd werkende of slecht geconfigureerde WordPress-plug-in kan ook de 401 errors veroorzaken. Deactiveer WordPress-plug-ins tijdelijk om erachter te komen of de fout wordt veroorzaakt door een van hen. Je kan WordPress-plug-ins eenvoudig deactiveren vanuit het beheergebied door naar de plug-ins pagina te gaan.

Heb je echter geen toegang tot het WordPress-beheergebied, gebruik dan FTP om alle WordPress-plug-ins te deactiveren. Maak eenvoudig verbinding met de WordPress-site met behulp van een FTP-client. Eenmaal verbonden ga naar / wp-content / folder en hernoem de map plugins naar plugins.deactivated.

Deactiveer alle WordPress-plug-ins via FTP Als je de map met plug-ins wijzigt, worden alle WordPress plug-ins gedeactiveerd. Je kan nu het beheergedeelte van de WordPress-website bezoeken en proberen in te loggen.

Als alles goed werkt, betekent dit dat een van de plug-ins het probleem heeft veroorzaakt. Nu moet je terugschakelen naar de FTP-client en de map van de plug-in opnieuw hernoemen naar alleen plug-ins. Ga vervolgens terug naar het WordPress-beheergebied en ga naar de plug-ins pagina.

Je kan nu elke plug-in één voor één activeren totdat je de 401 errors opnieuw ziet. Dit helpt je bij het vinden van de plug-in die het probleem veroorzaakt.

Nadat je de plug-in heeft gevonden, kan je contact opnemen met de ondersteuning van de plug-in of een alternatieve plug-in zoeken.

Schakel naar een standaard WordPress-thema

Soms kan een functie in een WordPress-thema de 401 errors op een website activeren.

Om erachter te komen, moet je tijdelijk overschakelen naar een standaard WordPress-thema. Standaardthema’s worden gemaakt door het WordPress-team en worden geleverd met de standaard WordPress-installatie. Deze thema’s zijn onder meer Twenty Nineteen, Twenty Seventeen, Twenty Sixteen en meer.

Ga eerst naar de pagina Weergave »Thema’s. Als je nu een standaard WordPress-thema hebt geïnstalleerd, kan je doorgaan en het activeren. Activeer standaard WordPress thema Als er geen standaardthema op de site is geïnstalleerd, moet je het installeren en activeren.

Nadat je van thema bent veranderd, kan je de website gaan testen. Als alles nu goed werkt, betekent dit dat het thema de 401-fout heeft veroorzaakt.

Je kunt het probleem melden aan de thema-ontwikkelaar, zij kunnen mogelijk helpen het probleem op te lossen. Als dat niet werkt, kan je het WordPress-thema permanent wijzigen.

Reset WordPress wachtwoord

WordPress hostingbedrijven kunnen soms de toegang tot wp-admin en inlogpagina’s blokkeren als iemand herhaaldelijk een wachtwoord probeert in te voeren.

In dat geval wordt de toegang tijdelijk geblokkeerd en kan je het na een paar minuten proberen. In plaats van het wachtwoord te raden, is het echter het beste om het vergeten WordPress-wachtwoord te herstellen.

Vergeten wachtwoord WordPress stuurt je een e-mail met een link om het wachtwoord te wijzigen.

Het probleem met deze methode is dat WordPress soms geen e-mails verzendt. Maak je geen zorgen als je de e-mail niet ontvangt.

Je kan het WordPress-wachtwoord ook opnieuw instellen met phpMyAdmin.