Divi Builder is ontworpen om gebruikers te helpen bij het maken van aantrekkelijke en interactieve websites met behulp van een intuïtieve interface, waarmee je met behulp van elementen zoals tekst, afbeeldingen, video’s, call-to-action-knoppen en nog veel meer kunt slepen en neerzetten om zo unieke lay-outs en ontwerpen te creëren.

Divi WordPress Theme
Divi builder

Waarom Divi builder voor WordPress gebruiken?

Een page builder zoals Divi voor WordPress biedt een aantal voordelen ten opzichte van het handmatig coderen van een website. Hier zijn een aantal redenen waarom je een page builder zoals Divi zou willen gebruiken:

 1. Geen codekennis vereist: Met een page builder zoals Divi hoef je geen code te schrijven om een website te maken. In plaats daarvan gebruik je een visuele interface en slepen en neerzetten om je pagina’s en berichten op te bouwen en aan te passen.
 2. Snelheid: Door gebruik te maken van vooraf gebouwde sjablonen en elementen kun je veel tijd besparen bij het bouwen van je website. Je hoeft geen tijd te besteden aan het schrijven van aangepaste code voor elke pagina of elk bericht.
 3. Flexibiliteit: Met een page builder zoals Divi kun je pagina’s aanpassen en elementen toevoegen of verwijderen zonder veel moeite. Dit maakt het gemakkelijk om je website aan te passen aan jouw behoeften en de behoeften van je bezoekers.
 4. Ontwerpopties: Page builders bieden vaak veel verschillende ontwerpopties, zoals kant-en-klare sjablonen, aangepaste kleuropties en verschillende lettertypen. Dit geeft je de mogelijkheid om je website er precies zo uit te laten zien als je wilt.
 5. Responsief ontwerp: Met een page builder zoals Divi kun je gemakkelijk een responsief ontwerp maken dat er goed uitziet op verschillende schermformaten, zoals desktops, tablets en mobiele telefoons.
 6. Lage kosten: Het gebruik van een page builder kan de kosten voor het bouwen van een website aanzienlijk verlagen, vooral als je geen codeervaardigheden hebt. Het kan duur zijn om een ​​professionele webontwikkelaar in te huren om een ​​website voor je te bouwen.

Kortom, een page builder zoals Divi kan je helpen om snel, gemakkelijk en tegen lage kosten een professionele website te maken zonder enige codekennis te hebben.

7 voordelen bij het gebruik van Divi voor WordPress

Divi is een van de meest populaire en krachtige WordPress thema’s op de markt. Hier zijn zeven voordelen van het gebruik van Divi voor het ontwerpen van je website:

 1. Intuïtieve drag-and-drop builder: Divi heeft een zeer intuïtieve visuele builder waarmee je pagina’s kunt ontwerpen met een eenvoudige drag-and-drop interface, zonder dat je enige codekennis nodig hebt.
 2. Honderden kant-en-klare templates: Divi wordt geleverd met honderden professionele en aanpasbare templates voor verschillende soorten websites, zoals zakelijke sites, webwinkels, blogs en meer. Dit kan je veel tijd besparen bij het ontwerpen van je website.
 3. Responsief ontwerp: Divi is volledig responsief, wat betekent dat je website er op elk apparaat goed uitziet en functioneert, of het nu op een desktop, tablet of mobiele telefoon is.
 4. Krachtige functies: Divi heeft tal van geavanceerde functies, zoals aangepaste CSS-opties, animaties, marketingintegraties en meer. Hierdoor kun je een volledig aangepaste en krachtige website maken.
 5. Regelmatige updates: Elegant Themes, de ontwikkelaar van Divi, brengt regelmatig updates uit om de functionaliteit van het thema te verbeteren en eventuele bugs op te lossen.
 6. Uitstekende ondersteuning: Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van Divi, biedt Elegant Themes uitstekende ondersteuning via hun supportforum en e-mailondersteuning. Er is ook een grote community van Divi-gebruikers waar je vragen kunt stellen en ideeën kunt delen.
 7. Waar voor je geld: Divi biedt veel waar voor je geld. Voor een redelijk bedrag per jaar krijg je toegang tot Divi en alle andere thema’s en plugins van Elegant Themes, plus toekomstige updates en ondersteuning. Dit kan op de lange termijn kosten besparen in vergelijking met het betalen van afzonderlijke licenties voor elk afzonderlijk thema of plugin.

 

Wat kan je met Divi builder maken?

Divi is een krachtig WordPress thema dat kan worden gebruikt voor het maken van verschillende soorten websites. Enkele voorbeelden van wat je met Divi kunt doen zijn:

 1. Bedrijfswebsites: Divi biedt tal van tools en functies om bedrijfswebsites te maken, zoals pagina’s voor producten of diensten, klantrecensies, contactformulieren, en meer.
 2. Portfolio-websites: Als je een fotograaf, ontwerper of andere creatieve professional bent, kan Divi je helpen om een ​​prachtig portfolio te maken om je werk te presenteren.
 3. E-commerce websites: Divi is compatibel met WooCommerce, de populaire e-commerce plugin voor WordPress. Je kunt het gebruiken om producten te verkopen, betalingen te verwerken en zelfs een winkelwagentje op je website te plaatsen.
 4. Blogs en nieuwswebsites: Divi biedt verschillende bloglayout-opties, inclusief een klassieke blogstijl, een masonry-stijl en meer. Dit maakt het een goede keuze voor bloggers en nieuwswebsites.
 5. Online cursuswebsites: Divi kan worden gebruikt om online cursuswebsites te maken, waar je lesmateriaal, quizzen en meer kunt aanbieden.
 6. Persoonlijke websites: Als je een persoonlijke website wilt maken om jezelf of je merk te promoten, kan Divi je helpen om een ​​aantrekkelijke en professionele website te maken.

Over het algemeen kun je Divi gebruiken voor vrijwel elk type website dat je wilt maken. Het is een krachtig en flexibel WordPress thema dat zich aanpast aan jouw behoeften en ontwerpvoorkeuren.

 

Nadelen Divi Builder

Ja, er zijn enkele nadelen verbonden aan het gebruik van de Divi-builder voor WordPress. Hier zijn een paar van de belangrijkste nadelen:

 1. Complexiteit: Omdat Divi veel functies biedt en een uitgebreide visuele interface heeft, kan het complex zijn om te gebruiken. Het kan even duren voordat je gewend bent aan de interface en de werking ervan.
 2. Gewicht: Divi is een krachtig thema met veel functies, wat betekent dat het zwaarder kan zijn dan sommige andere WordPress thema’s. Dit kan leiden tot een langzamere laadtijd van je website.
 3. Vendor lock-in: Divi gebruikt een aangepast pagina-indelingsformaat dat niet compatibel is met andere WordPress-thema’s en -plugins. Als je ooit besluit om van Divi af te stappen, kan het lastig zijn om je inhoud te verplaatsen naar een andere builder of thema.
 4. Prijs: Divi is geen gratis thema of builder en vereist een jaarlijkse abonnementskost om toegang te krijgen tot updates en ondersteuning. Dit kan een nadeel zijn als je een beperkt budget hebt.
 5. Moeilijkheden met het gebruik van plug-ins: Omdat Divi een aangepast indelingsformaat gebruikt, kunnen sommige WordPress-plug-ins mogelijk niet goed werken met het thema.

 

Is Divi builder geschikt voor jou?

Divi Builder is een drag-and-drop page builder voor WordPress die gebruikt kan worden door iedereen die een WordPress-website heeft en op zoek is naar een flexibele manier om pagina’s te ontwerpen en op te bouwen zonder code te hoeven schrijven. Het is vooral handig voor webdesigners, ontwikkelaars en ondernemers die geen technische achtergrond hebben, maar wel volledige controle willen hebben over het uiterlijk en de functionaliteit van hun website.

Of je nu een blog wilt maken, een online winkel wilt bouwen, of een zakelijke website wilt maken, Divi Builder biedt tal van opties en functionaliteiten die je kunt gebruiken om je website volledig te personaliseren en aan te passen aan jouw specifieke behoeften en doelen.

Divi WordPress Theme