Facebook test eigen zoekmachine

Home E Blog E Facebook test eigen zoekmachine
Inhoudstabel

Facebook test zijn eigen zoekmachine, die nu een groep test leden aan het testen zijn. Deze zoekmachine maakt het mogelijk om het web af te zoeken en inhoud te vinden voor Facebook gebruikers zonder daarvoor via Google te gaan.

Deze nieuwe functie zal een toevoeging zijn op de status updates van Facebook. Als je een status update aanmaakt zal je een optie te zien krijgen ‘voeg een link toe’, naast de huidige opties van afbeelding toevoegen of een locatie taggen.

Als je dan ‘voeg een link toe’ aanklikt zal je de mogelijkheid hebben om te zoeken naar inhoud via jouw zoekwoorden en een preview te zien krijgen binnen Facebook. Als je de juiste inhoud gevonden hebt, kan je deze sharen via je status.

Facebook mobiel

De zoekmachine zal zoeken tussen een triljoen geïndexeerde posts die door leden geshared zijn. Als je naar inhoud zoekt, zal Facebook de resultaten vertonen op het aantal meest gesharede links.

De zoekmachine van Facebook heeft dus de potentie om het zoekverkeer naar Google drastisch te verlagen, want het zal handiger zijn binnen Facebook te blijven om je zoekopdracht te voltooien.

Er is nog geen vaste datum bekend dat deze functie voor alle leden zal te gebruiken zijn. Momenteel is deze wel al live in U.S.A maar nog geen details bekend wanneer dit wereldwijd zal worden ingevoerd.

 

 

 

0 reacties