Website advies

Hoe een WordPress update uitvoeren?

Home E Tutorials E Hoe een WordPress update uitvoeren?

Wil je WordPress updaten maar weet je niet waar je moet beginnen? Vaak zijn beginners bang dat een update hun website kapot maakt.
Deze angst is begrijpelijk, maar het is belangrijk om de laatste versie van WordPress te gebruiken voor de beste beveiliging en prestaties van je website.

In deze beginnersgids laten we je zien hoe je WordPress veilig kunt updaten als een pro zonder je website te breken.

Waarom je een WordPress update altijd moet uitvoeren

Toonaangevend WordPress-beveiligingsonderzoek toont aan dat de meeste WordPress-websites die worden gehackt, te wijten zijn aan een verouderde WordPress installatie, plug-in of thema.

WordPress wordt actief onderhouden door ontwikkelaars van over de hele wereld. Deze ontwikkelaars vinden en repareren bugs, voegen nieuwe functies toe en zoeken regelmatig op beveiligingsproblemen. Deze wijzigingen worden vervolgens vrijgegeven in een nieuwe WordPress-versie.

Als het geen grote release is, kan WordPress zichzelf automatisch updaten naar de nieuwere versie. Voor grote releases moet je de update zelf handmatig uitvoeren.

Je moet een update uitvoeren om ervoor te zorgen dat de website de nieuwste beveiligingspatches, de nieuwste functies en de beste snelheid en prestaties heeft.

Lees verder en leer hoe je WordPress veilig kan updaten naar de nieuwste versie.

Bereid je voor voordat je WordPress update

Het belangrijkste dat je moet doen voordat je een upgrade van WordPress uitvoert, is het maken van een volledige WordPress-back-up.

Zelfs als je een geautomatiseerde WordPress-back-up plug-in hebt ingesteld. Je moet er nog steeds voor zorgen dat je een nieuwe back-up maakt en deze veilig op een externe locatie opslaat.

Een complete WordPress-back-up omvat:

  • De WordPress-database
  • Alle afbeeldingen en media-uploads
  • De WordPress-plug-ins en thema’s
  • Core WordPress-bestanden

Deze stap is cruciaal omdat je hiermee WordPress kunt herstellen vanaf een back-up voor het geval er iets misgaat.

Nadat je een volledige back-up hebt gemaakt en deze op een andere locatie heeft opgeslagen (uw computer of cloudopslag zoals Google Drive), kan je doorgaan naar de volgende stap.

WordPress update naar de nieuwste versie

We bespreken de meest gebruikte en meest aanbevolen methode voor WordPress gebruikers:

WordPress update met behulp van het ingebouwde systeem (1-klik)

Deze methode is eenvoudiger en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Log eerst in op het admin-gedeelte van de WordPress-website en ga naar de pagina Dashboard »Updates.

Je zal zien dat er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is. Klik  op de knop ‘Nu bijwerken’  om de update te starten.

WordPress haalt nu de nieuwste versie van de software op en installeert deze.

Je ziet de voortgang van de update op het beeldscherm. Tijdens de upgrade zet WordPress de site in de onderhoudsmodus.

De site is nog steeds zichtbaar voor gebruikers, maar je kan geen plug-ins of thema’s installeren terwijl de update bezig is.

Zodra de update is voltooid, wordt je doorgestuurd naar het welkomstscherm van WordPress. Afhankelijk van elke release zie je mogelijk een pagina waarin wordt uitgelegd wat er nieuw is in WordPress en welke functies je zou moeten proberen.

Klaar! Je hebt WordPress met succes bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Wat te doen na de WordPress update

Nadat je WordPress op de website heeft geüpgraded, moet je ervoor zorgen dat alles werkt zoals verwacht. Bezoek gewoon de website in een nieuw browservenster en bekijk de instellingen in het WordPress-beheergebied.

Vragen over deze tutorial?

Neem contact op.

WordPress updates uitbesteden?

Klik hier voor meer informatie.