Hoe je permalinks opnieuw kunt genereren in WordPress

Home E Tutorials E Hoe je permalinks opnieuw kunt genereren in WordPress

Moet je je WordPress-permalinks opnieuw genereren of wissen?

Als je de inhoud van een website niet kunt bekijken, kunnen jouw bezoekers dat ook niet. Gebroken links en 404-fouten kunnen de gebruikerservaring en positie in SEO-ranglijsten schaden.

In dit artikel laten we je zien hoe je deze URL’s kunt herstellen door de permalinks in WordPress opnieuw te genereren. We zullen ook bespreken wat deze fout veroorzaakt en hoe je verbroken links kunt herkennen, voordat jouw bezoekers dat doen.

Meestal zijn de URL’s op een WordPress-site permanent en veroorzaken ze geen problemen. Ze werken gewoon.

Soms kan je echter op een link klikken en een 404-foutmelding krijgen. Je kan zelfs een 404 krijgen wanneer je toegang probeert te krijgen tot de volledige WordPress-website.

Dit gebeurt soms nadat je je WordPress-site naar een nieuwe host of server hebt verplaatst. Het kan ook gebeuren nadat je een nieuwe plug-in hebt geïnstalleerd. Dit komt omdat sommige plug-ins het .htaccess-bestand van je site bewerken zonder jouw medeweten. Dit kan je site op veel verschillende manieren beïnvloeden, waaronder het beschadigen van je URL’s.

Opmerking: voor deze tutorial moet je kunnen inloggen op het WordPress-dashboard. Als je geen toegang hebt tot je WordPress-beheerderspagina, bekijk dan onze stapsgewijze handleiding over wat je moet doen als je geen toegang meer hebt tot de WordPress-beheerder.

Vaak kan het regenereren van je permalinks een snelle en gemakkelijke oplossing zijn voor deze problemen. Laten we eens kijken hoe we dat kunnen doen.

Wanneer je de links opnieuw genereert, herbouwt en repareer je de permalinkstructuur van WordPress. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar maak je geen zorgen. Je hoeft alleen maar op een knop te klikken en WordPress doet de rest.

Ga om te beginnen naar Instellingen » Permalinks in het WordPress-beheerdersmenu.

Dit brengt je naar de pagina WordPress Permalinks-instellingen. Hier zie je de permalink-structuur die u momenteel gebruikt.

WordPress ondersteunt verschillende opties voor permalinks.

Om de permalinks opnieuw te genereren, hoef je alleen maar naar de onderkant van de pagina te scrollen en op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken.

Na enkele ogenblikken zou je een bericht moeten zien waarin wordt bevestigd dat WordPress de permalink-structuur heeft bijgewerkt.

Dat is het! WordPress heeft nu de permalinks opnieuw gegenereerd.

Om er zeker van te zijn dat het werkt, ga je naar de site en probeer op een paar verschillende links te klikken.

Als je nog steeds 404-fouten krijgt, dan moet  je mogelijk de browsercache ook wissen.

Als dit het probleem niet oplost, denk dan na over wat er gebeurde vlak voordat je deze 404-berichten begon te zien. Als je zojuist een plug-in had geïnstalleerd of bijgewerkt, heeft dit mogelijk gevolgen voor de links. Je kan proberen deze plug-in uit te schakelen om te zien of hiermee de 404-fout wordt verwijderd.