Hoe kopieer je een WordPress website met Duplicator plugin: Een stapsgewijze handleiding

Home E Tutorials E Hoe kopieer je een WordPress website met Duplicator plugin: Een stapsgewijze handleiding

Hoe kopieer je een WordPress website met Duplicator plugin? Het kopiëren van een website kan een tijdrovend proces zijn, vooral als je niet bekend bent met de technische aspecten van WordPress. Maar met de Duplicator plugin wordt het kopiëren van een WordPress website een fluitje van een cent.

De Duplicator plugin is een gratis WordPress plugin waarmee je een complete kopie van je website kunt maken. Dit omvat alle bestanden, afbeeldingen, plugins, thema’s en de database. Met deze plugin kun je een exacte kopie van je website maken en deze op een andere locatie installeren, bijvoorbeeld op een testserver of een andere domeinnaam.

In dit artikel zullen we je stap voor stap laten zien hoe je een WordPress website kunt kopiëren met behulp van de Duplicator plugin. We zullen je door het hele proces leiden, van het installeren van de plugin tot het maken van de kopie en het installeren van de website op een andere locatie. Met deze handleiding kun je snel en gemakkelijk een exacte kopie van je website maken.

Wat is Duplicator Plugin?

Duplicator Plugin is een WordPress-plugin die je kunt gebruiken om een ​​back-up te maken van je WordPress-website en deze te verplaatsen naar een andere locatie of server. Het is een van de meest populaire en betrouwbare plugins die beschikbaar zijn voor WordPress-gebruikers. Met Duplicator Plugin kun je een volledige back-up maken van je website, inclusief alle bestanden, mappen, databases en instellingen.

De plugin is ontworpen om het proces van het kopiëren en verplaatsen van WordPress-website te vereenvoudigen en te automatiseren. Het biedt een eenvoudige en intuïtieve interface waarmee iedereen, zelfs zonder technische kennis, de plugin kan gebruiken om een back-up van hun website te maken.

Met Duplicator Plugin kun je ook een back-up maken van je website op een regelmatige basis en deze automatisch naar een externe locatie of cloudopslagdienst sturen. Dit is handig als je regelmatig nieuwe inhoud toevoegt aan je website en ervoor wilt zorgen dat je altijd een actuele back-up hebt.

Stappen om een WordPress website te kopiëren met Duplicator Plugin

Als je een WordPress website hebt en je wilt een kopie van deze website maken, dan is Duplicator Plugin de perfecte tool om te gebruiken. Met deze plugin kun je snel en gemakkelijk een exacte kopie van je website maken. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

Stap 1: Installeer en activeer de Duplicator Plugin op de WordPress website die je wilt kopiëren.

Stap 2: Ga naar het Duplicator menu en klik op ‘Nieuwe maken’.

Stap 3: Geef je pakket een naam en klik op ‘Starten met bouwen’. De plugin zal nu een pakket maken van je hele website, inclusief alle bestanden en de database.

Stap 4: Download het pakket en het installatiebestand naar je computer.

Stap 5: Upload het pakket en het installatiebestand naar de nieuwe locatie waar je de website wilt kopiëren.

Stap 6: Maak een nieuwe database aan op de nieuwe locatie en importeer de database van de originele website.

Stap 7: Voer het installatiebestand uit en volg de instructies om de website te installeren op de nieuwe locatie.

Dat is het! Met deze eenvoudige stappen kun je snel en gemakkelijk een exacte kopie van je WordPress website maken met behulp van de Duplicator Plugin.

Testen van de gekopieerde website

Als de duplicatie van de website is voltooid, moet je de gekopieerde website testen om te controleren of alles correct is overgezet. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om de gekopieerde website te testen:

  • Controleer of alle pagina’s correct zijn overgezet en of er geen pagina’s ontbreken.
  • Controleer de afbeeldingen en andere media om te zien of ze correct zijn overgezet.
  • Controleer of alle plugins correct zijn geïnstalleerd en geactiveerd.
  • Controleer of alle widgets en menu’s correct zijn overgezet.
  • Controleer of alle links correct werken en of er geen gebroken links zijn.

Als je problemen tegenkomt tijdens het testen van de gekopieerde website, kun je de duplicator-logbestanden raadplegen om te zien of er fouten zijn opgetreden tijdens het duplicatieproces. Je kunt ook contact opnemen met de ondersteuning van de duplicator-plugin voor hulp bij het oplossen van eventuele problemen.

Als alles correct lijkt te werken, kun je de gekopieerde website gebruiken zoals je wilt. Zorg er wel voor dat je alle gegevens en instellingen bijwerkt om ervoor te zorgen dat de gekopieerde website up-to-date is en goed werkt.

Conclusie

Als je een WordPress-website wilt kopiëren, is de Duplicator-plugin een handige tool om te gebruiken. Het biedt een eenvoudige en snelle manier om een volledige kopie van je website te maken, inclusief alle inhoud, thema’s en plugins.

Hoewel het proces enigszins technisch kan zijn, biedt Duplicator stapsgewijze instructies en begeleiding om je te helpen bij elke stap van het proces. Het is belangrijk om te onthouden dat het maken van een back-up van je website regelmatig moet gebeuren om gegevensverlies te voorkomen.

Met Duplicator kun je ook eenvoudig je website verplaatsen naar een nieuwe host of domeinnaam. Dit kan vooral handig zijn als je van plan bent om je website te verhuizen of te verkopen.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke manier om een WordPress-website te kopiëren, is Duplicator zeker het overwegen waard.