Meest voorkomende SSL problemen

Home E Tutorials E Meest voorkomende SSL problemen

Een SSL certificaat installeren kan soms SSL problemen geven voor jouw website. Als je SSL toevoegt aan een bestaande WordPress-site en fouten tegenkomt, raadpleeg dan deze handleiding. Hier behandelen we de meest voorkomende problemen met SSL / HTTPS in WordPress.

Wat is SSL / HTTPS en waarom zou je het meteen moeten gebruiken?

SSL / HTTPS is een coderingsmethode die de verbinding tussen de browser van gebruikers en een WordPress-hostingserver beveiligt. Dit maakt het moeilijker voor hackers om de verbinding te benaderen.

Elke SSL / HTTPS-compatibele site ontvangt een uniek SSL-certificaat voor identificatiedoeleinden. Als een server zich voordoet op HTTPS, en het certificaat komt niet overeen, dan zullen de meeste moderne browsers de gebruiker waarschuwen om verbinding te maken met de website.

Waarschuwing voor onveilige verbinding

Vorig jaar kondigde Google plannen aan om de algemene web beveiliging te verbeteren door website-eigenaren aan te moedigen SSL / HTTPS te gaan gebruiken.

Als onderdeel van dit plan markeert de Chrome-webbrowser van Google nu alle websites zonder SSL-certificaat als “Niet veilig”.

Chrome HTTP niet veilig

Het label ‘Niet veilig’ in de adresbalk van een browser geeft potentiële klanten een slechte indruk van jouw bedrijf.

Afgezien van dat, moet je ook SSL / HTTPS inschakelen als je een online winkel wilt maken of betalingsservices zoals PayPal, Stripe, Authorize.net, enz wilt gebruiken.

Gezien de voor- en nadelen moeten alle websites overschakelen naar SSL / HTTPS.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende problemen met SSL / HTTPS in WordPress en hoe we deze kunnen oplossen.

1. Fix NET :: ERR_CERT_INVALID Fout

Deze foutmelding verschijnt in Google Chrome. Andere browsers geven deze fout weer met een iets ander bericht, maar het waarschuwt gebruikers in feite dat hun verbinding met de website onveilig is.

Certificaatautoriteit ongeldige fout

Dit foutbericht geeft aan dat de browser van gebruikers het certificaat van de website niet heeft geaccepteerd. Dit kan om een ​​aantal redenen gebeuren:

Het SSL-certificaat wordt uitgegeven aan een andere domeinnaam of subdomein.
Het certificaat is verlopen.
De browser herkent de certificeringsinstantie niet.
Als je een SSL-certificaat hebt gekocht en de WordPress-hostingprovider hebt gevraagd het voor jou te installeren, neem dan contact op met hen om het probleem te herstellen.

Als je het SSL-certificaat handmatig hebt geïnstalleerd, probeer het dan opnieuw te installeren of neem contact op met de SSL-certificaatprovider voor ondersteuning.

2. Herstel Mixed Content-fouten na het verplaatsen van WordPress naar SSL / HTTPS

Gemengde inhoudsfouten worden veroorzaakt door bronnen (afbeeldingen, scripts of stylesheets) die nog steeds worden geladen met het onveilige HTTP-protocol in de URL’s.

Als dat het geval is, zie je geen veilig hangslot pictogram in de adresbalk van de website.

Er zijn twee manieren om SSL / HTTPS-fouten met gemengde inhoud in WordPress te herstellen. We laten je ze allebei zien en dan kun je er een kiezen die voor jou het beste werkt.

1. Fixed gemengde inhoud fouten in WordPress met behulp van een plug-in

Deze methode is eenvoudiger en wordt aanbevolen voor beginners.

Installeer en activeer eenvoudig de Really Simple SSL plug-in.

Na activering moet je de pagina Instellingen »SSL bezoeken om de plug-in instellingen te bekijken. Really Simple SSL werkt direct en zorgt automatisch voor SSL / HTTPS-instellingen en lost gemengde inhoud fouten op.

Opmerking: de plug-in probeert gemengde inhoudsfouten te herstellen met behulp van outputbufferingstechniek. Dit kan een negatieve invloed hebben op de prestaties van de site. Als je echter een caching plug-in gebruikt, heeft dit alleen invloed op de eerste pagina die wordt geladen.

2. Handmatig opgeloste inhoud met gemengde inhoud in WordPress

Deze methode vereist handmatige probleemoplossing, maar is effectiever en beter voor prestaties.

Eerst moet je ervoor zorgen dat je HTTPS gebruikt in WordPress-instellingen. Ga naar de pagina Instellingen »Algemeen en zorg ervoor dat de opties voor WordPress-adres en siteadres HTTPS-URL’s hebben.

WordPress URL-instellingen

Als je URL’s ziet die beginnen met HTTP, moet je deze wijzigen in HTTPS. Vergeet niet om op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om de instellingen op te slaan.

Vervolgens moet je oude HTTP-URL’s in de WordPress-database vinden en deze vervangen door de nieuwe HTTPS-URL’s.

Je kan dit eenvoudig doen door de plug-in Better Search Replace te installeren en te activeren.

Na activering moet je naar Tools » Better Search Replace pagina gaan. In het veld ‘Zoeken’ moet je de URL van dewebsite toevoegen met HTTP. Voeg daarna de URL van de website toe met https in het veld ‘Vervangen’.

Zoek en vervang URL’s in database

De plug-in zal nu URL’s updaten

Als je nog steeds gemengde inhoudsfouten ziet, is de volgende stap het oplossen van URL’s in de WordPress-thema en plug-ins.

Met behulp van de tool Inspecteren van de browser moet je de bronnen die de fouten veroorzaken lokaliseren en waar ze vandaan komen.

Inspectietool gebruiken om fouten met gemengde inhoud te vinden

Voor themabronnen moet je deze in het WordPress-thema vinden en HTTP vervangen door HTTPS.

Dit deel kan een beetje moeilijk zijn voor beginners, omdat ze in alle themabestanden naar de URL’s moeten zoeken.

Als je ze niet zelf kunt vinden, kan je ook contact opnemen met de thema-ontwikkelaar en hen vragen het thema bij te werken. Ze moeten de beste werkwijzen van WordPress gebruiken om bestanden te laden, waarmee het HTTP / HTTPS-probleem wordt opgelost.

Hetzelfde geldt voor de gemengde inhoud die wordt geladen door een WordPress-plug-in. We raden af ​​om zelf plug-in bestanden te bewerken om de URL’s te wijzigen. Je dient de ontwikkelaar van de plug-in op de hoogte te brengen en hem om een ​​update te vragen. Ondertussen kan je de plug-in op de site uitschakelen of een alternatieve plug-in zoeken.

3. Herstel te veel omleidingsfouten na verplaatsing naar SSL / HTTPS

Met WordPress kan je SSL / HTTPS afdwingen voor het beheerdersgebied door de volgende regel in te voeren in het wp-config.php-bestand.

1
define (‘FORCE_SSL_ADMIN’, true);
In sommige scenario’s zou deze instelling echter alleen de fout ‘Te veel omleidingen’ veroorzaken. Om dit op te lossen, moet je de volgende code toevoegen aan je wp-config.php-bestand net voor de regel met ‘Dat is alles, stop met bewerken! Veel bloggen. ‘

define('FORCE_SSL_ADMIN', true);
// in some setups HTTP_X_FORWARDED_PROTO might contain
// a comma-separated list e.g. http,https
// so check for https existence
if (strpos($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'], 'https') !== false)
       $_SERVER['HTTPS']='on';

4. Fix WordPress HTTP naar HTTPS Redirect

WordPress stuurt HTTP-aanvragen niet automatisch door naar HTTPS, tenzij er  hierom wordt gevraagd. Als je een plug-in zoals Really Simple SSL gebruikt, zou het voor omleidingen zorgen. Anders moet je handmatig omleidingen instellen.

Als je  HTTP naar HTTPS-omleiding wilt instellen, moet je de volgende code toevoegen aan het .htaccess-bestand.

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
</IfModule>

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het oplossen van enkele veelvoorkomende problemen met SSL / HTTPS in WordPress.

Heb je nog steeds SSL problemen?

Neem contact op en dan bekijken we jouw website eens grondig.