Naast websites en webshops voor klanten start ik af en toe een eigen website of webshop op. Websites zijn vaak met informatieve inhoud, om te laten groeien in Google. Webshops zijn dan weer ideeën met een interessant artikel of idee achter de shop. Zoals kortingkoopjes.com die vorig jaar werd opgezet. Een zeer duidelijke domeinnaam met artikelen aan kortingprijs en die maar tijdelijk in voorraad bleven. Intussen heeft deze webshop al een nieuwe eigenaar. In deze blogreeks ga ik het hebben over een nieuw idee voor een webshop: de flexi desk. Het artikel zelf is niet nieuw, dat kunnen we helaas niet laten produceren op grote schaal. De inkoop moet je er dus bijnemen en een zo goed mogelijke prijs onderhandelen.

De start van het idee

Als ondernemer heb je vaak goede ideeën, je staat er mee op of tijdens de dag schiet het ineens binnen. Maar als je er dan eens wat gaat over nadenken is de haalbaarheid ineens veel minder. Je zit met een te hoge inkoop kost, of grote webshops verkopen het product al. Ook al wil dat niet zeggen dat je de concurrentie niet kan aangaan. In dit geval, het idee van de flexi desk, is er in de Benelux nog geen concurrentie op te merken. Het kan dan zijn dat het product niet interessant genoeg is om op grote schaal te verkopen of dat het niet genoeg mensen kan aanspreken. Maar daar denk ik momenteel anders over. Er zijn tal van ondernemers die dagelijks aan de computer of laptop zitten. Bloggers die vanuit huis hun verhalen kwijt willen via het internet en die dus ook heel wat uren aan de computer zitten. Maar het hoeft niet te stoppen bij de computer gebruikende eindgebruiker. De flexi desk kan even goed dienen om een boek of magazine op te leggen. En zo toch comfortabel te lezen aan tafel, in de sofa of in bed.

flexideskVoor mij persoonlijk, als webdesigner spendeer ik ook heel veel tijd aan de computer. Ik moet wekelijks heel wat taken afwerken en dat kan alleen aan een PC. Maar uren op een bureaustoel doen het lichaam geen goed. Dus af en toe schakel ik over op de laptop, plaats deze op een hogere buffetkast en werk zo aan de laptop. Zo kan ik dus al staand werken en dat geef direct een beter gevoel qua houding. Je hebt ook sneller de drang om te bewegen, een kop koffie of water te halen, even een kleine pauze in te lassen, enzovoort. De ergonomie speelt ook mee de dag van vandaag en dat is iets wat veel mensen dagelijks ondervinden. Acht uur aan de computer op je werk en je komt met een gebroken lichaam terug thuis. Ook al krijg je allerhande middelen om toch wat ergonomisch te werken, zoals een degelijke bureaustoel, een bureau op hoogte in te stellen, het spreekt nog altijd niet voor zich om al die dingen op een goede manier in te zetten.

Dit nieuw artikel kan niet alle problemen oplossen, maar wel een deel ervan. Ik denk maar dat er heel wat mensen moeten zijn die net hetzelfde ervaren als mij. Veel uren aan de pc hebben hun weerslag op het lichaam. Daarom kan dit artikel wel het verschil maken bij mij en vele andere ondernemers, bloggers, fervente boekenwurmen en ga zo maar door.

Een naam kiezen

Een naam kiezen voor een product dat eigenlijk al bestaat lijkt makkelijk. En in dit geval was dat ook makkelijk :-). De werking en beweging die je met het product kan doen, heeft makkelijk de naam ‘flexi desk’ gekregen. Het staat natuurlijk voor flexibele bureau. Een klein werkstation voor laptop, tablet, smartphone, een boek of magazine.

Als je online wil verkopen dan hangt een naam kiezen, vaak ook samen met een domeinnaam vast leggen. En dat is dezer dagen al heel wat moeilijker. Alle domeinnamen waarvan je denkt ‘dat zou ideaal zijn’, zijn al ingenomen. Je kan dan een poging doen om ze op te kopen, maar dat kan heel wat geld kosten. Hoe dat tot stand is gekomen, ontdek je in deel 2.