Website ontwerper

Op zoek naar iemand die je website ontwerpt?

Ik maak:

WordPress websites

Woocommerce webshops

Website advies

Er zijn verschillende redenen waarom een ondernemer ervoor zou kunnen kiezen om een website ontwerper in te schakelen in plaats van het zelf te doen.

Hier zijn enkele voordelen en redenen waarom een ondernemer professionele hulp zou kunnen zoeken bij het ontwerpen van een website:

Professionele uitstraling:

Een ervaren websiteontwerper heeft kennis van ontwerpprincipes, gebruikerservaring en branding. Ze kunnen een professioneel ogende website creëren die aantrekkelijk is voor bezoekers en vertrouwen opwekt.

Uniek en op maat gemaakt ontwerp:

Een websiteontwerper kan een website op maat maken die past bij de specifieke behoeften en doelen van een onderneming. Ze kunnen de visie en het merk van de ondernemer vertalen naar een uniek ontwerp dat zich onderscheidt van concurrenten.

Technische expertise:

Het ontwikkelen van een goed functionerende website vereist technische kennis van verschillende programmeertalen, contentmanagementsystemen, responsief design en zoekmachineoptimalisatie. Een websiteontwerper beschikt over deze expertise en kan ervoor zorgen dat de website technisch goed in elkaar zit.

Tijdbesparing:

Als ondernemer heb je waarschijnlijk al genoeg taken en verantwoordelijkheden om je mee bezig te houden. Het ontwerpen en ontwikkelen van een website kan een tijdrovende taak zijn, vooral als je niet bekend bent met het proces. Door een websiteontwerper in te schakelen, kun je je tijd besteden aan andere belangrijke aspecten van je onderneming.

Responsief design:

Met de groei van mobiel internetverkeer is het belangrijk dat een website goed werkt en er goed uitziet op verschillende apparaten en schermformaten. Een websiteontwerper kan een responsief design implementeren, zodat de website zich automatisch aanpast aan verschillende apparaten, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd.

Ondersteuning en onderhoud:

Een websiteontwerper kan ook ondersteuning bieden na de lancering van de website. Ze kunnen helpen bij het oplossen van technische problemen, het implementeren van updates en het onderhouden van de website, zodat deze altijd optimaal blijft functioneren.

Natuurlijk kan niet elke ondernemer het zich veroorloven om een websiteontwerper in te huren, vooral bij kleinere bedrijven of start-ups met beperkte middelen. In die gevallen kan het gebruik van doe-het-zelf websitebouwers of contentmanagementsystemen een alternatief zijn.

Deze tools stellen ondernemers in staat om zonder technische kennis een basiswebsite te maken. Het kan echter zijn dat de resulterende website minder uniek, geoptimaliseerd en professioneel oogt dan wanneer deze door een ervaren websiteontwerper wordt gemaakt.

Karel, aangenaam!

Ik help (kleine) ondernemingen in Vlaanderen aan een professionele website. Steeds gebaseerd op goede afspraken, correcte prijzen en dienst na verkoop.

Elke klant krijg een aanpak op maat en een website die conform is met de laatste technieken en optimalisaties.

R

Snelle reactie en flexibel

Heb je vragen over je website dan help ik je steeds snel en doeltreffend.

R

Zonder zorgen

Van domeinnaam registratie tot de laatste puntjes op de i.
Jij hoeft je geen zorgen te maken.

Wat moet je een website ontwerper vragen?

Als een ondernemer met een website ontwerper praat over het maken van een website, zijn er verschillende belangrijke vragen die gesteld kunnen worden om ervoor te zorgen dat beide partijen goed op dezelfde pagina zitten. Hier zijn enkele van de belangrijkste vragen die een ondernemer aan een websiteontwerper kan stellen:

 1. Portfolio en ervaring:
 • Kun je enkele voorbeelden laten zien van websites die je eerder hebt ontworpen?
 • Heb je ervaring met het ontwerpen van websites voor mijn specifieke branche?
 • Kun je referenties van eerdere klanten geven?
 1. Proces en tijdschema:
 • Hoe verloopt het ontwerpproces? Wat zijn de stappen die worden genomen?
 • Wat is de geschatte tijdsduur voor het voltooien van het ontwerp en de ontwikkeling van de website?
 • Zijn er mijlpalen of deadlines waar ik me bewust van moet zijn?
 1. Functionaliteit en doelen:
 • Hoe zorg je ervoor dat de website voldoet aan mijn specifieke behoeften en doelen?
 • Welke functionaliteiten en kenmerken raad je aan voor mijn type bedrijf?
 • Hoe zal de website helpen bij het behalen van mijn bedrijfsdoelstellingen?
 1. Responsive design en mobiele optimalisatie:
 • Zal de website een responsief design hebben dat goed werkt op verschillende apparaten en schermformaten?
 • Hoe zorg je ervoor dat de website optimaal presteert op mobiele apparaten?
 • Wordt er rekening gehouden met mobiele gebruikerservaring en snelheidsoptimalisatie?
 1. Content en zoekmachineoptimalisatie:
 • Moet ik zelf de inhoud van de website aanleveren, of bied je hulp bij het creëren van inhoud?
 • Zal de website geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines? Hoe zorg je voor een goede SEO-implementatie?
 1. Onderhoud en updates:
 • Bied je ondersteuning en onderhoud na de lancering van de website?
 • Wat zijn de kosten voor eventuele toekomstige updates of wijzigingen aan de website?
 • Zal ik in staat zijn om zelf wijzigingen aan te brengen aan de website of heb ik daar technische kennis voor nodig?
 1. Kosten en betalingsvoorwaarden:
 • Wat zijn de kosten voor het ontwerp en de ontwikkeling van de website?
 • Moet ik een aanbetaling doen en welke betalingsvoorwaarden gelden er?
 • Zijn er eventuele extra kosten waar ik rekening mee moet houden, zoals domeinregistratie of webhosting?

Door deze vragen te stellen, kan een ondernemer een beter inzicht krijgen in het proces, de expertise en de verwachtingen van de websiteontwerper, wat kan bijdragen aan een succesvolle samenwerking en de creatie van een effectieve website.

Vaak gemaakte fouten bij websites?

Niet mobielvriendelijk:

Je website is erg verouderd als deze zich niet automatisch aanpast aan het beeldscherm. Meer en meer mensen gebruiken een smartphone om diensten of producten te zoeken.

Onduidelijk design:

Bezoekers lopen verloren in een slecht ontworpen menu, geen duidelijke pagina structuur of erger nog, pagina’s die niet meer werken?

Trage website:

De laadsnelheid van een website is van uiterst belang bij modern webdesign. Niemand wacht graag op een pagina die opent

Geen optimalisatie:

Scoort je website niet op de juiste zoektermen? Dan is er werk aan de winkel. Kom te weten waar jouw klanten naar zoeken.

Wanneer is je website geslaagd?

Het succes van een website kan op verschillende manieren worden beoordeeld, afhankelijk van de doelstellingen en het beoogde doel van de website. Over het algemeen kan het maken van een website als geslaagd worden beschouwd als het voldoet aan de volgende criteria:

1. Doelgerichtheid: De website bereikt de beoogde doelstellingen van de ondernemer. Dit kan variëren van het genereren van verkoop en leads tot het verstrekken van informatie of het opbouwen van merkbekendheid.

2. Gebruikerservaring: De website biedt een positieve en gebruiksvriendelijke ervaring voor de bezoekers. Het navigeren door de website is intuïtief, de inhoud is gemakkelijk te begrijpen en de laadtijd is snel.

3. Responsief design: De website ziet er goed uit en functioneert goed op verschillende apparaten en schermformaten, inclusief desktops, laptops, tablets en smartphones. Dit zorgt ervoor dat bezoekers een consistente en aangename ervaring hebben, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

4. Visueel aantrekkelijk: Het ontwerp van de website is aantrekkelijk, past bij de branding van de onderneming en trekt de aandacht van bezoekers. Het kleurenschema, de typografie en de grafische elementen zijn consistent en esthetisch aantrekkelijk.

5. Navigatie en structuur: De website heeft een duidelijke en logische structuur die het voor bezoekers gemakkelijk maakt om door de pagina’s te navigeren en de gewenste informatie te vinden. De menu’s, links en interne zoekfunctionaliteit zijn goed georganiseerd en gemakkelijk te gebruiken.

6. Inhoud en SEO: De inhoud van de website is relevant, boeiend en goed geschreven. Het is geoptimaliseerd voor zoekmachines (SEO) om de zichtbaarheid en vindbaarheid te vergroten. Dit helpt bij het aantrekken van organisch verkeer en het bereiken van een hogere positie in zoekresultaten.

7. Conversie en meetbaarheid: Als de website is bedoeld om conversies te genereren, zoals verkopen, leads of inschrijvingen, kan het succes worden gemeten aan de hand van de conversieratio. Het implementeren van meetinstrumenten, zoals Google Analytics, kan helpen bij het bijhouden van het verkeer, de gebruikersactiviteit en de prestaties van de website.

Het is belangrijk op te merken dat het succes van een website ook kan evolueren naarmate de tijd verstrijkt. Het monitoren van statistieken, feedback van gebruikers en het aanbrengen van iteratieve verbeteringen op basis van deze gegevens kunnen bijdragen aan het voortdurende succes van de website.

Website vragen?

Website laten maken door Karel

Betrouwbaar:

Een afspraak is een afspraak. Wat wij overeenkomen zal ook uitgevoerd worden.

WordPress kenner:

Ik ken WordPress als mijn broekzak. Ideaal systeem voor elke onderneming.

+10 jaar ervaring:

Professioneel al meer dan 10 jaar bezig, maar webdesign zal er al van jongsaf aan in.

To the point:

Bloemen horen in een vaas, dus geen verbloemingen maar een duidelijke visie als het op webdesign aankomt.

Wat is WordPress?

Met WordPress kan je websites en webshops maken en beheren. Het is een CMS (content management systeem) waar je het volledig beheer kan doen van je webstie.

Het is makkelijk uitbreidbaar door de talrijke gratis en betaalde plugins die beschikbaar zijn.

Naar gebruiksvriendelijkheid toe is er geen gelijke. Voor zowel de bezoeker als de website beheerder is het systeem makkelijk te gebruiken.

Wens je ook te optimaliseren voor SEO en laadsnelheid? Dat is perfect mogelijk!

Veelgestelde vragen

Er komen waarschijnlijk al heel wat vragen bij je op, ik som hier al de meest voorkomende vragen op:

Hoeveel kost een website?

De prijs op voorhand inschatten is onmogelijk, zonder te weten wat jouw wensen zijn. Dus een website kan €500,00 kosten of €5000,00.

Veel hangt af van het soort ontwerp, de functionaliteiten en integraties.

Kan ik de site zelf aanpassen?

Dat is mogelijk. Er zijn cursussen waarmee je zelf kan leren hoe je website aan te passen en te beheren.

Hoe lang duurt het om een website te maken?

Ook dat hangt af van jouw wensen. Een standaard website met 5 pagina’s waar enkel tekst en foto’s op staan kan op een week klaar zijn.
Voor een uitgebreide webshop kan het meerdere weken in beslag nemen. 

Ik heb al een domeinnaam, kan ik die blijven gebruiken?

Dat is uiteraard mogelijk. Ik begeleid je hoe je die domeinnaam kan doorsturen naar je nieuwe website.

Kan ik ook webhosting afnemen?

Ook dat is mogelijk, en zelfs een goede keuze. Op die manier kan ik het snelst de website optimaliseren naar laadsnelheid toe.