WordPress berichten in bulk verwijderen

Home E Tutorials E WordPress berichten in bulk verwijderen

Wil je WordPress berichten in bulk verwijderen? WordPress maakt het super eenvoudig om berichten te beheren vanuit het admin gebied. Als je echter veel berichten wilt verwijderen, kan het enige tijd duren om deze te selecteren en te verwijderen. In dit artikel laten we je twee snelle en eenvoudige oplossingen zien om WordPress-berichten in bulk uit je blog te verwijderen.

Bulk WordPress-berichten verwijderen met twee eenvoudige methoden

Methode 1: WordPress berichten in bulk verwijderen zónder plug-in

Deze methode is eenvoudiger en wordt aanbevolen voor alle gebruikers. Het maakt gebruik van de ingebouwde WordPress-functionaliteit om snel een groot aantal berichten te selecteren en te verwijderen.

Eerst moet je de pagina Berichten »Alle berichten bezoeken. Vanaf hier kan je klikken op het bulkvak bovenaan om alle berichten op de pagina te selecteren.

Als je niet alle geselecteerde berichten wilt verwijderen, kun je nu doorgaan en die berichten uitschakelen. Anders kan je op de vervolgkeuzelijst ‘Bulkopties’ klikken en de optie ‘Verplaatsen naar prullenbak’ selecteren.

Vervolgens moet je op de knop ‘Toepassen’ klikken om geselecteerde berichten te verwijderen.

WordPress verplaatst nu de geselecteerde berichten naar de prullenbak.

Met deze standaardmethode kan je slechts 20 berichten tegelijk selecteren. Wat als je honderden berichten wilde verwijderen?

Klik gewoon op de knop ‘Schermopties’ in de rechterbovenhoek van het scherm. Hiermee wordt een vervolgkeuzemenu geopend waarin je het aantal items per pagina moet wijzigen in elk gewenst aantal.

Wijzig het aantal berichten dat moet worden weergegeven

Klik vervolgens op de knop Toepassen en WordPress geeft het aantal berichten weer dat je eerder hebt geselecteerd. Je kunt nu doorgaan en berichten bulksgewijs verwijderen zoals hierboven beschreven.

Opmerking: verwijderde berichten worden verplaatst naar de prullenbak van WordPress en blijven daar 30 dagen staan. Daarna worden ze permanent verwijderd uit de WordPress-database.

Laten we nu eens aannemen dat je berichten wilt verwijderen die zijn opgeslagen onder een specifieke categorie / tag of zijn geschreven door een specifieke auteur? U kunt eenvoudig op de auteur, categorie of tag-links klikken om de bijbehorende berichten weer te geven.

Als je bijvoorbeeld op de categorie ‘Nieuws’ klikt, wordt de lijst met berichten weergegeven die onder die categorie zijn geplaatst. Je kunt vervolgens de berichten selecteren en ze naar de prullenbak verplaatsen met behulp van het menu Bulkopties.

Methode 2: WordPress berichten in bulk verwijderen mét een plug-in

De standaard bulk verwijderopties zijn voor de meeste gebruikers voldoende. Er zijn echter enkele gevallen waarin je mogelijk meer opties nodig hebt om snel specifieke berichten te selecteren en ze vervolgens in bulk te verwijderen.

Wil je bijvoorbeeld berichten die de afgelopen dagen zijn geplaatst of berichten ouder dan een bepaald aantal dagen verwijderen?

Gelukkig is er een plug-in waarmee je berichten in bulk kunt verwijderen met behulp van geavanceerde filters.

Eerst moet je de plug-in Bulk Delete installeren en activeren. Zie onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Ga bij activering naar Bulk WP »Bulk verwijder berichtenpagina in het WordPress admin beheer om berichten te verwijderen. De plug-in biedt meerdere manieren om berichten te filteren en te selecteren die je wilt verwijderen.

Je kunt berichten filteren op duur, berichten selecteren die in de afgelopen x dagen zijn gepubliceerd, ze onmiddellijk verwijderen zonder ze naar de prullenbak te verzenden en zelfs plannen om ze later te verwijderen.

Naarmate je verder naar beneden scrolt in het instellingenscherm, zul je meer opties vinden om berichten per categorie, aangepaste taxonomieën, aangepaste berichttypen en meer te selecteren en verwijderen.

Sorteer en selecteer berichten op categorie

Bulk verwijderen kan ook worden gebruikt om opmerkingen, pagina’s, gebruikers en aangepaste velden in bulk te verwijderen.

Vragen over deze tutorial

Neem contact op