WordPress admin handleiding

Ben je net gestart met WordPress, dan is deze eerste handleiding een handige leidraad. Je krijgt de eerste inzichten hoe het systeem werkt en wat je in het beheersysteem kan doen.

Inleiding

WordPress is een Open Source-softwaresysteem dat door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt om prachtige websites en blogs te maken. Het is volledig aanpasbaar door het gebruik van thema’s en plug-ins.

“WordPress is websoftware waarmee je een prachtige website of blog kunt maken. We willen graag zeggen dat WordPress tegelijkertijd gratis en onbetaalbaar is. ”

Thema’s kunnen eenvoudig worden gedownload van de officiële WordPress-site of van honderden andere plaatsen op internet. Hetzelfde geldt voor plug-ins, die worden gebruikt om de functionaliteit van uw WordPress-site uit te breiden.

Naast een fantastisch blog- en contentbeheersysteem, is een van de grote voordelen de schat aan informatie die er is. Er is een geweldige gemeenschap van mensen achter het ontwerp en de ontwikkeling van het WordPress-systeem zelf. Mensen van over de hele wereld dragen hun tijd, kennis en vaardigheden bij om WordPress bijgewerkt en veilig te houden.

Er is ook een groot aantal ontwerpers, ontwikkelaars en bloggers die hun kennis delen via blogposts, tutorials, beoordelingen, video’s en het creëren van duizenden thema’s en plug-ins.

WordPress maakt een enorm aantal websites mogelijk. Sterker nog, het levert meer dan 35% van het hele internet! Alles van persoonlijke blogs tot grote bedrijfswebsites.

INLOGGEN

Voordat u wijzigingen aan uw site kunt aanbrengen, moet u zich aanmelden. De aanmelding voor uw site vindt u meestal op de volgende URL – https://jouwdomein.be/wp-admin. Vervang natuurlijk ‘jouwdomein.be’ door uw werkelijke domeinnaam.

Log in

Hierop zijn natuurlijk uitzonderingen. Uw WordPress-installatie kan bijvoorbeeld in een submap zijn geïnstalleerd. Maar voor de meeste standaardconfiguraties zou de bovenstaande URL moeten werken.

U kunt zich aanmelden bij uw Dashboard met uw gebruikersnaam of uw e-mailadres dat aan uw account is gekoppeld.

U kunt op het ‘oog’ -pictogram in het veld Wachtwoord klikken om het wachtwoord weer te geven dat u hebt ingevoerd, als u wilt controleren of u het correct hebt getypt.

DASHBOARD

Nadat u bent ingelogd, verschijnt het WordPress-dashboard. Dit is uw hoofdbeheerhomepage. Helemaal bovenaan uw dashboard (en op elke pagina) ziet u de naam van uw site in het koptekstgebied. In het onderstaande screenshot (en in deze documentatie) is de sitenaam WPcoach.online. Dit is ook hyperlink naar de startpagina van uw site. Je ziet ook de naam van de persoon die momenteel is aangemeld (bijvoorbeeld admin of beheerder). Beweeg uw cursor over uw naam om de link Afmelden te tonen en een link om uw profiel te bewerken.

Wanneer nieuwe of bijgewerkte functies worden geïntroduceerd in WordPress, krijgt u een nieuwe functie-aanwijzer te zien. Dit is alleen om uw aandacht te vestigen op een functie in het Dashboard die is toegevoegd of bijgewerkt. In de volgende Dashboard-afbeelding markeert de nieuwe functiepointer de bijgewerkte werkbalk. Klik op Negeren om de aanwijzer te verbergen.

Dashboard

Op de meeste pagina’s, net onder uw gebruikersnaam, staan ​​een paar kleine omgekeerde tabbladen. Een genaamd Screen Options en een andere genaamd Help. Als u op een van deze koppelingen klikt, schuift een paneel omlaag vanaf de bovenkant van de pagina. De Help-link geeft uiteraard wat Help-informatie weer. De koppeling Schermopties geeft verschillende opties weer waarmee u kunt configureren wat op de huidige pagina wordt weergegeven. De details in dit paneel veranderen afhankelijk van de pagina die u momenteel bekijkt. Als voorbeeld kunt u op uw hoofddashboardpagina met de schermopties instellen welke panelen u wilt weergeven op de pagina en ook hoeveel kolommen u wilt dat de panelen worden weergegeven.

Dashboard Menu

Links onderaan het Dashboard ziet u op elke pagina uw hoofdmenu voor beheerdersnavigatie. Hier vindt u alle opties om uw site bij te werken en te configureren.

Beweeg uw cursor over elk van de hoofdmenu-opties om een ​​‘fly-out’ menu weer te geven met de verschillende keuzes voor die specifieke menu-optie. Nadat u op elk van de hoofdmenu-opties hebt geklikt, wordt dat specifieke menu uitgebreid met alle beschikbare opties in die sectie (als die er zijn).

De hoofdmenu-opties en hun gebruik zijn:

Dashboard
Hiermee wordt uw hoofddashboard ‘startpagina’ weergegeven. Linksboven in uw Dashboard ziet u enkele korte statistieken over het aantal berichten, pagina’s, categorieën en tags op uw site, evenals het totale aantal reacties en goedgekeurde reacties. Er is ook een samenvatting van hoeveel spamreacties je momenteel hebt.

Berichten
Hier kunt u een nieuw blogbericht maken. U kunt ook uw categorieën en berichttags bijwerken.

Media
Hier worden al uw geüploade afbeeldingen, documenten of bestanden opgeslagen. U kunt door uw mediabibliotheek bladeren en de bestanden bewerken en bijwerken.

Pagina’s
Hier maakt en onderhoudt u al uw pagina’s.

Reacties
U kunt al uw reacties in dit gedeelte beheren, inclusief reageren op opmerkingen of ze markeren als spam.

Weergave
In dit menu bepaalt u hoe uw site eruit ziet. U kunt een nieuw thema kiezen, uw site-widgets of -menu’s beheren en zelfs uw site-themabestanden bewerken.

Plugins
Plug-ins breiden de functionaliteit van WordPress uit en breiden deze uit. U kunt hier plug-ins toevoegen of verwijderen en deze activeren of deactiveren.

Gebruikers
Dit scherm geeft alle bestaande gebruikers voor uw site weer. Afhankelijk van uw rol kunt u ook nieuwe gebruikers toevoegen en hun rollen beheren.

Gereedschap
In dit gedeelte hebt u toegang tot verschillende handige hulpmiddelen. U kunt ook gegevens naar uw WordPress-site importeren of al uw WordPress-gegevens naar een bestand exporteren.

Instellingen
Dit is waar uw site is geconfigureerd. Het stelt u onder andere in staat om uw sitenaam en URL te configureren, waar uw berichten verschijnen, of mensen berichten kunnen achterlaten of niet en tal van andere instellingen. Meestal hoeft u, nadat uw site is ingesteld, geen van de instellingen in dit gedeelte te wijzigen.

Onderaan het menu ziet u een koppeling met de naam Menu samenvouwen. Als u hierop klikt, wordt het menu verborgen en worden in plaats daarvan eenvoudig hun pictogrammen weergegeven. Klik nogmaals op het kleine pijlpictogram om het menu uit te vouwen.

Wanneer u een plug-in installeert, hebben deze soms hun eigen configuratie- of configuratiepagina’s. De locatie hiervan is volledig afhankelijk van de afzonderlijke plug-in, maar meestal verschijnen deze pagina’s in het gedeelte Tools, het gedeelte Instellingen of in een volledig nieuw menugedeelte ergens in het menu.

Toolbar

Met de werkbalk bovenaan hebt u snel toegang tot de volgende veelgebruikte functies.

  • Bezoek de WordPress.org-website, Codex of ondersteuningsforums
  • Geef uw sitedashboard en andere veelgebruikte menu-opties weer waarmee u uw site-thema’s, widgets en menu’s kunt bijwerken
  • Ga naar de Customizer om verschillende site-instellingen bij te werken en, afhankelijk van uw thema, uw achtergrond- en koptekstafbeeldingen bij te werken
  • Bekijk of bewerk uw blogreacties
  • Voeg een nieuw bericht, media, pagina of gebruiker toe
  • Voer een site-zoekopdracht uit
  • Bekijk of bewerk uw profiel en log uit vanuit het WordPress-dashboard

pagina’s en berichten

WordPress is opgebouwd rond twee basisconcepten. Berichten en pagina’s. Berichten zijn meestal blogberichten. Een reeks artikelen, (meestal) omgekeerd-chronologisch weergegeven. Pagina’s worden gebruikt voor meer statische inhoud (d.w.z. inhoud die niet of niet vaak verandert). Een pagina ‘Over ons’ is een voorbeeld van een pagina op een typische website. In de meeste gevallen zult u merken dat de inhoud op de pagina ‘Over ons’ niet zo vaak verandert.

Nu denk je misschien, “maar ik heb geen blog nodig”. Dit kan waar zijn, maar u kunt het blogconcept ook gebruiken als u een site heeft waarop u uw ‘laatste nieuws’ of zelfs alleen bedrijfsupdates moet weergeven. Kortom, alle informatie die semi-regelmatig wordt bijgewerkt, kan profiteren van de ‘blog’ -functionaliteit. Of dat nu een traditionele blog is, het laatste nieuws van uw bedrijf of zelfs uw eigen persoonlijke updates.

berichten

Nadat je op de menuoptie Berichten hebt geklikt, krijg je een lijst met berichten te zien die je site bevat. Onder de weergegeven informatie zijn de titel van het bericht, de auteur, categorieën, tags, het aantal reacties en de datum van publicatie, geplande datum of de datum waarop de post voor het laatst is gewijzigd. Het scherm Berichten lijkt op het onderstaande scherm.

Berichten

Bovenaan de pagina kunt u zien hoeveel berichten u in totaal op uw site heeft, hoeveel er door uzelf zijn gepubliceerd of gepubliceerd, gepland, plakkerig, in behandeling, in concept of in de prullenmand.

Wanneer je je cursor over elke rij beweegt, verschijnen er een paar links onder de titel van het bericht.

  • Bewerken – hiermee kunt u uw bericht bewerken. Dit is hetzelfde als klikken op de titel van het bericht
    Snel bewerken – hiermee kunt u basispostinformatie bewerken, zoals titel, slak, datum plus een paar andere opties
  • Prullenbak – verzendt de post naar de prullenbak. Nadat de prullenbak is geleegd, wordt de pagina verwijderd
  • Bekijken – Toont het bericht. Als het bericht nog niet is gepubliceerd, staat hier Voorbeeld
  • Naast elke berichttitel staat een selectievakje. Hiermee kunt u een actie op meerdere items tegelijk uitvoeren. U vinkt eenvoudig de berichten aan die u wilt beïnvloeden en selecteert vervolgens in de vervolgkeuzelijst Bulkacties de optie
  • Bewerken of de optie Verplaatsen naar prullenmand en klikt vervolgens op de knop Toepassen. Met de optie
  • Bewerken kunt u de categorieën, tags, auteur bewerken, of opmerkingen en pings al dan niet worden toegestaan, de status en of de berichten al dan niet ‘Sticky’ zijn. De optie Verplaatsen naar prullenbak verplaatst de geselecteerde items naar de prullenmand.

U kunt ook de pagina’s filteren die worden weergegeven met behulp van de vervolgkeuzelijsten en de knop Filter.

Door op de knop Schermopties rechtsboven in het scherm te klikken, kun je wijzigen hoe de berichtenlijst wordt weergegeven.

Klik op de optie Lijstweergave om de berichten in de traditionele lijstweergave weer te geven of klik op de optie Fragmentweergave om een ​​kort fragment uit het bericht onder de titel van het bericht weer te geven.

U kunt ook verschillende kolommen verbergen voor weergave als u ze niet wilt zien. Klik op de knop Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.

Pagina’s

Nadat u op de menuoptie Pagina’s hebt geklikt, krijgt u een lijst met pagina’s te zien die uw site bevat. Onder de weergegeven informatie bevinden zich de paginatitel, de auteur, het aantal opmerkingen en de datum van publicatie of de datum waarop de pagina voor het laatst is gewijzigd. Het scherm Pagina’s lijkt op het onderstaande scherm.

Pagina’s

Bovenaan de pagina kunt u zien hoeveel pagina’s u in totaal op uw site heeft, hoeveel door uzelf zijn gepubliceerd of hoeveel zijn gepubliceerd of in concept.

Wanneer u uw cursor over elke rij beweegt, verschijnen er een paar links onder de paginatitel.

  • Bewerken – hiermee kunt u uw pagina bewerken. Dit is hetzelfde als klikken op de paginatitel
    Snel bewerken – hiermee kunt u basispagina-informatie bewerken, zoals titel, slak, datum plus een paar andere opties
  • Prullenbak – Verzendt de pagina naar de prullenmand. Nadat de prullenbak is geleegd, wordt de pagina verwijderd
  • View – Toont de pagina. Als de pagina nog niet is gepubliceerd, staat hier Voorbeeld
  • Naast elke paginatitel staat een selectievakje. Hiermee kunt u een actie op meerdere items tegelijk uitvoeren. U vinkt eenvoudig de pagina’s aan die u wilt beïnvloeden en selecteert vervolgens in de vervolgkeuzelijst Bulkacties de optie
  • Bewerken of de optie Verplaatsen naar prullenmand en klikt vervolgens op de knop Toepassen. Met de optie Bewerken kunt u de auteur, ouder, sjabloon bewerken, of opmerkingen al dan niet worden toegestaan ​​en de status van elk van de aangevinkte items. De optie Verplaatsen naar prullenbak verplaatst de geselecteerde items naar de prullenmand.

U kunt ook de pagina’s filteren die worden weergegeven met behulp van de vervolgkeuzelijst en de knop Filter.

content toevoegen

Inhoud toevoegen aan uw site is een eenvoudig proces, of u nu een bericht of een pagina maakt. De procedure voor beide is bijna identiek. Afgezien van hoe ze op uw site worden weergegeven, wat eerder werd beschreven, is het andere grote verschil dat berichten u toestaan ​​categorieën en tags te koppelen, terwijl pagina’s dat niet doen.

Wat is het verschil tussen categorieën en tags? Normaal gesproken zijn tags ad-hoc sleutelwoorden die belangrijke informatie in uw bericht identificeren (namen, onderwerpen, enz.) Die al dan niet in andere berichten terugkomen, terwijl categorieën vooraf bepaalde secties zijn. Als u uw site als een boek beschouwt, lijken de categorieën op de inhoudsopgave en de tags op de termen in de index.

Met WordPress 5.0 is een geheel nieuwe bewerkingsinterface geïntroduceerd. De nieuwe editor wordt de Block Editor genoemd, hoewel je hem misschien ook kent door zijn ontwikkelingscode, Gutenberg. De bewerkingsinterface is opnieuw opgebouwd om het maken van media-rijke pagina’s en berichten eenvoudiger te maken en om u meer flexibiliteit te bieden.

Vanaf WordPress 5.0 is de Block Editor de standaardeditor wanneer u een nieuwe pagina of bericht maakt.

Als u echter de oude (TinyMCE) Classic Editor wilt blijven gebruiken, kunt u dit doen door de plug-in Classic Editor te installeren.

Met de plug-in Classic Editor kunt u de nieuwe Block Editor uitschakelen en krijgt u in plaats daarvan dezelfde bewerkingsinterface die u eerder gebruikte dan WP 5.0. De Classic Editor kan worden gedownload vanuit de Plugin Directory op de WordPress.org-website, of u kunt het rechtstreeks op uw site installeren met behulp van de Plugins> Add New menu-optie en vervolgens ‘Classic Editor’ (zonder de aanhalingstekens) in te typen in de ‘Zoek Plugins …’ veld.

Als u vindt dat uw thema niet goed werkt met de nieuwe Block Editor, of misschien werken sommige van uw bestaande plug-ins niet zoals verwacht, dan wordt het ten zeerste aanbevolen om de Classic Editor-plug-in te installeren om de editor terug te zetten naar dezelfde interface u gebruikte vóór WordPress 5.0. Als u ergens in de toekomst van thema of plug-in verandert en besluit dat u de nieuwe Block-editor wilt gebruiken, kunt u de plug-in Classic Editor eenvoudig deactiveren.

Pagina toevoegen

Om een ​​nieuwe pagina toe te voegen, beweegt u uw cursor over de menuoptie Pagina’s in het navigatiemenu aan de linkerkant en klikt u in het uitklapmenu op de link Nieuwe toevoegen. U kunt ook op de menuoptie Pagina’s klikken en vervolgens op de link Nieuwe toevoegen of de knop Nieuwe toevoegen boven aan de pagina klikken. 

Blogbericht toevoegen

Om een ​​nieuw bericht toe te voegen, beweegt u de muisaanwijzer over de menuoptie Berichten in het navigatiemenu aan de linkerkant en klikt u in het uitklapmenu op de link Nieuwe toevoegen. U kunt ook op de menuoptie Berichten klikken en vervolgens op de link Nieuwe toevoegen of de knop Nieuwe toevoegen boven aan de pagina klikken.

Content bewerken

Om een ​​bestaande pagina te bewerken, klikt u eenvoudig op de relevante pagina- / berichttitel wanneer u uw lijst met pagina’s of berichten bekijkt. U kunt ook op de link Bewerken klikken die onder de titel wordt weergegeven wanneer u uw cursor over elke rij beweegt.

Block Editor Bestaande inhoud bewerken

Het scherm dat verschijnt, is exact hetzelfde als het scherm Nieuwe pagina toevoegen / Nieuw bericht toevoegen, alleen met de bestaande inhoud die wordt weergegeven. Wanneer u klaar bent met het bewerken van uw pagina / bericht, klikt u op de knop Bijwerken.

Categorie toevoegen

Door categorieën toe te voegen tijdens het bewerken van uw bericht, worden die categorieën automatisch aan uw bericht toegewezen.

Wanneer u de Block Editor gebruikt, bevindt het paneel Categorieën zich net onder het paneel Permalink. Om een ​​bestaande categorie toe te voegen, vinkt u het selectievakje (s) aan naast de categorieën die u aan het bericht wilt toewijzen.

Als u een nieuwe categorie wilt maken en deze tegelijkertijd aan het bericht wilt toewijzen, klikt u op de link Nieuwe categorie toevoegen. Er verschijnen dan twee velden. Typ de naam van de categorie die u wilt toevoegen in het lege invoerveld. Als u wilt dat de nieuwe categorie een ouder heeft, selecteert u deze in de vervolgkeuzelijst Bovenliggende categorie. Klik op de knop Nieuwe categorie toevoegen als u klaar bent om de categorie te maken en deze automatisch aan het bericht toe te wijzen.

Voeg categorieën toe in de Block Editor

Wanneer u de Klassieke Editor gebruikt, bevindt het paneel Categorieën zich net onder het deelvenster Opmaak als uw thema Post-indelingen ondersteunt. Als alternatief bevindt deze zich net onder het deelvenster Publiceren. Om een ​​bestaande categorie toe te voegen, vinkt u het selectievakje (s) aan naast de categorieën die u aan het bericht wilt toewijzen.

Als u een nieuwe categorie wilt maken en deze tegelijkertijd aan het bericht wilt toewijzen, klikt u op de link + Nieuwe categorie toevoegen. Er verschijnen dan twee velden. Typ de naam van de categorie die u wilt toevoegen in het lege invoerveld. Als u wilt dat de nieuwe categorie een ouder heeft, selecteert u deze in de vervolgkeuzelijst Bovenliggende categorie. Klik op de knop Nieuwe categorie toevoegen als u klaar bent om de categorie te maken en deze automatisch aan het bericht toe te wijzen.

Tags toevoegen

Als u tags toevoegt tijdens het bewerken van uw bericht, worden die tags automatisch aan uw bericht toegewezen.

Wanneer u de Block Editor gebruikt, bevindt het paneel Tags zich net onder het paneel Categorieën. Om een ​​nieuwe tag toe te voegen, schrijft u eenvoudig de tag of tags (gescheiden door komma’s) in het bewerkingsveld. Als u een fout maakt en een tag moet verwijderen, klikt u op de kleine ‘x’ naast de afzonderlijke tag om deze te verwijderen.

Wanneer u begint met het typen van uw tags, wordt een lijst met eerder gebruikte tags weergegeven onder het bewerkingsveld als een van de tekens die u typt, overeenkomt met een eerder ingevoerde tag. Als een lijst met vorige tags verschijnt, kunt u op een van de tags klikken om ze te selecteren.

Voeg tags toe in de Block Editor

Wanneer u de Klassieke Editor gebruikt, bevindt het paneel Tags zich net onder het paneel Categorieën. Als u een bestaande tag wilt toevoegen, klikt u op de koppeling Kiezen uit de meest gebruikte tags. Hiermee wordt een lijst met eerder gebruikte tags weergegeven (indien beschikbaar). Ze zijn alfabetisch gerangschikt en in ‘cloud’ -formaat. Dat wil zeggen, hoe vaker een tag is gebruikt, hoe groter het lettertype waarin deze wordt weergegeven. Om een ​​eerder gebruikte tag toe te voegen, klikt u eenvoudig op de tagnaam en deze wordt aan uw bericht toegewezen. Om een ​​nieuwe tag toe te voegen, schrijft u eenvoudig de tag of tags (gescheiden door komma’s) in het bewerkingsveld en klikt u op de knop Toevoegen. Tags die aan het bericht zijn toegewezen, worden onder het bewerkingsveld weergegeven. Als je een tag uit je bericht wilt verwijderen, klik je op het kleine ‘x’ -pictogram naast de tag-naam.

Media toevoegen

Om een ​​nieuw bestand aan de mediabibliotheek toe te voegen, klikt u op de link Nieuwe toevoegen in het navigatiemenu aan de linkerkant of op de knop Nieuwe toevoegen bovenaan de pagina.

Als u op de knop Nieuw toevoegen klikt wanneer u de mediabibliotheek in de lijstweergave bekijkt, of op de link Nieuw toevoegen in het menu klikt, sleept u eenvoudig uw afbeeldingen van waar ze zich ook op uw computer bevinden, naar het gebied met de optie Zet bestanden hier neer. Uw bestand (en) worden automatisch geüpload.

Nadat uw afbeeldingen of bestanden zijn geüpload, worden deze onder de bestandsuploader weergegeven. Als u de bestandseigenschappen wilt bewerken, klikt u op de link Bewerken naast het bestand.

Als u op de knop Nieuw toevoegen klikt wanneer u de mediabibliotheek in de rasterweergave bekijkt, kunt u uw afbeeldingen van waar ze zich ook op uw computer bevinden naar elke plaats op het scherm slepen. Uw bestand (en) worden automatisch geüpload.

Nadat uw afbeeldingen of bestanden zijn geüpload, worden ze onder de bestandsuploader weergegeven, samen met de rest van uw media.

Bij het uploaden van bestanden kunt u ook op de knop Bestanden selecteren klikken en vervolgens de bestanden selecteren die u wilt uploaden, met behulp van het dialoogvenster dat wordt weergegeven.

Reacties

Reacties zijn een functie van blogs waarmee lezers kunnen reageren op berichten. Meestal geven lezers gewoon hun eigen mening over de inhoud van het bericht, maar ze kunnen ook links naar andere bronnen bieden, discussies genereren of de auteur complimenteren voor een goed geschreven bericht. Met opmerkingen kunt u meer communiceren met bezoekers van uw site en feedback en discussie over uw berichten genereren.

Opmerkingen kunnen worden bestuurd en gereguleerd door het gebruik van filters voor taal en inhoud, en als u wilt, kunnen ze ook in de wachtrij worden geplaatst voordat ze zichtbaar zijn op de website. Dit is handig bij het omgaan met reactiespam.

Wanneer u op de menuoptie Opmerkingen klikt, wordt een lijst met alle opmerkingen op uw site weergegeven.

Boven aan het scherm staan ​​links waarmee u de opmerkingenlijst kunt filteren om alleen de opmerkingen weer te geven die in behandeling, goedgekeurd, gemarkeerd als spam of in de prullenbak zijn. Het getal tussen haakjes geeft aan hoeveel er voor dat specifieke type zijn.

Naast de standaardinstellingen waarmee u uw opmerkingen kunt beheren, wordt de standaard WordPress-installatie geleverd met een uitstekende plug-in die helpt spam uit uw opmerkingen te filteren. Deze plug-in heet Akismet.

Nadat u de Akismet-plug-in hebt geactiveerd, moet u deze voorzien van een API-sleutel. U kunt een API-sleutel pakken en meer informatie vinden op de Akismet-website.

Wanneer u uw cursor over elke rij in de lijst met opmerkingen beweegt, verschijnen er een paar links onder de opmerking.

  • Niet goedkeuren / goedkeuren – hiermee kunt u de reactie afkeuren. Hierdoor wordt het niet meer weergegeven op uw site. Als de opmerking al niet is goedgekeurd, wordt deze link gewijzigd in Goedkeuren, zodat u de opmerking kunt goedkeuren
  • Antwoord – Hiermee kunt u een reactiecommentaar schrijven
  • Snel bewerken – hiermee kunt u de naam, het e-mailadres of de URL van de commentator en de daadwerkelijke reactie snel bewerken
  • Bewerken – hiermee kunt u de naam, het e-mailadres of de URL van de commentator en de daadwerkelijke reactie bewerken. Hiermee kunt u de opmerking ook markeren als Goedgekeurd, In behandeling of
  • Spam en de datum en tijd wijzigen
    Spam – hiermee kunt u de reactie als spam markeren
  • Prullenbak – Hiermee kunt u de opmerking markeren als Prullenbak. Als het eenmaal in de prullenbak is geplaatst, kunt u het herstellen als u een fout hebt gemaakt, of het permanent verwijderen

Als u de status van meerdere opmerkingen tegelijk wilt wijzigen, schakelt u de selectievakjes in naast de opmerking (en) die u wilt wijzigen en kiest u vervolgens Afkeuren, Goedkeuren, Markeren als spam of Verplaatsen naar prullenbak in de vervolgkeuzelijst Bulkacties bovenaan de pagina. Nadat u de juiste optie hebt geselecteerd, klikt u op de knop Toepassen.

Weergave

Met de verschillende verschijningsmenu’s kunt u het uiterlijk en de werking van uw site wijzigen. Als uw site door een derde partij voor u is ingesteld, is het meer dan waarschijnlijk dat u geen van de instellingen hier hoeft te wijzigen.

Thema toevoegen

U kunt nieuwe thema’s toevoegen aan uw site, rechtstreeks vanuit het WordPress-dashboard. Boven aan het scherm Thema’s bevindt zich een knop Nieuw toevoegen. Klik op deze knop om te zoeken en nieuwe thema’s aan uw site toe te voegen.

Nadat u op de knop Nieuw toevoegen hebt geklikt, wordt het scherm Thema’s toevoegen weergegeven. Het zou er op het onderstaande scherm uit moeten zien. In het scherm Thema’s toevoegen kunt u thema’s zoeken en installeren rechtstreeks vanuit de officiële WordPress Thema’s-directory. Standaard toont het scherm een ​​lijst met aanbevolen thema’s.

U kunt de koppelingen bovenaan de pagina gebruiken om de resultaten te filteren om Aanbevolen thema’s, Populaire thema’s of de Nieuwste thema’s te bekijken. Klik op de koppeling Functiefilter om de resultaten te filteren op basis van de tags die u opgeeft. Er zijn tags voor lay-out, functies en onderwerp.

U kunt ook op het invoerveld Zoeken op thema’s … klikken en tekst invoeren om naar een specifiek thema te zoeken.

Beweeg uw cursor over elke themaminiatuur om extra knoppen weer te geven. Om de details van een thema samen met een voorbeeld te bekijken, klikt u op de grote knop Details & Voorbeeld of de kleinere knop Voorbeeld. Als u op de knop Installeren klikt, wordt het thema op uw site gedownload en geïnstalleerd. Nadat het thema is geïnstalleerd, krijgt u de keuze om een ​​live preview te bekijken, het thema onmiddellijk te activeren of terug te keren naar het thema-installatieprogramma.

Op de pagina Thema’s toevoegen kunt u ook handmatig een thema naar uw site uploaden. Klik op de knop Thema uploaden boven aan de pagina om een ​​thema te uploaden.

Een nieuw thema uploaden

Selecteer uw themabestand vanaf uw computer door op de knop Bladeren … te klikken. Uw themabestand moet worden geüpload in .zip-indeling.

Nadat u op de knop Nu installeren hebt geklikt, wordt uw thema automatisch naar uw site geüpload en geïnstalleerd. U krijgt vervolgens de optie om het thema te bekijken, het thema te activeren of terug te keren naar de pagina Thema’s.

Customizer

Met behulp van de Customizer kunt u bepaalde delen van uw website aanpassen. Wanneer u op de menu-optie Aanpassen klikt, worden de verschillende thema-opties getoond die u kunt wijzigen. Afhankelijk van het thema dat momenteel wordt gebruikt, ziet u mogelijk meer of minder opties dan die in de volgende afbeelding worden weergegeven.

Als u op de kleine pijlen klikt, wordt elk van de panelen geopend en gesloten, zodat u toegang hebt tot elk van de verschillende opties. U zult merken dat sommige opties in het scherm Aanpassen ook beschikbaar zijn via andere menu-opties. U kunt bijvoorbeeld de titel van de site en de slogan wijzigen in het paneel Site-identiteit in de Customizer, en ook via de optie Algemeen in het menu Instellingen.

Terwijl u uw wijzigingen aan de linkerkant van het scherm Aanpassen aanbrengt, wordt het live voorbeeld aan de rechterkant automatisch bijgewerkt. U kunt ook het live voorbeeldvenster aan de rechterkant van de pagina gebruiken om op uw site te navigeren.

Standaard toont de Customizer uw startpagina in het voorbeeldvenster. Niet alle Customizer-opties hebben echter invloed op de startpagina. U zult merken dat sommige opties in de Customizer ook andere delen van uw site kunnen beïnvloeden, zoals uw blog of statische pagina’s. U kunt door uw site bladeren in het live preview-venster om deze andere pagina’s te bekijken, net zoals u zou doen wanneer u uw site in een apart browservenster bekijkt.

Totdat u op de knop Publiceren klikt, wordt alleen het themavoorbeeld bijgewerkt, niet het thema op uw live site.

Standaard worden uw wijzigingen onmiddellijk gepubliceerd wanneer u op de knop Publiceren klikt. Door op het kleine tandwielpictogram naast de knop Publiceren te klikken, kunt u er ook voor kiezen om een ​​concept van uw wijzigingen op te slaan of ze automatisch te publiceren op een later geplande datum en tijd van uw keuze.

Om uw site op verschillende apparaten te testen, kunt u met de Customizer ook een voorbeeld van uw site bekijken in mobiele, tablet- en desktopweergave. Klik onder aan het Customizer-paneel op een van de weergavepictogrammen (Customizer-weergaveknoppen) om uw sitevoorbeeld te wijzigen, zodat u een idee kunt krijgen van hoe het wordt weergegeven op een normale desktop, een tablet of smartphoneapparaat.

Widgets

Widgets zijn onafhankelijke inhoudsgedeelten die in elk widgetgebied kunnen worden geplaatst dat door uw thema wordt geboden. Hoewel deze widgetgebieden gewoonlijk ‘Sidebars’ worden genoemd en zich vaak in de linker- of rechterkolom bevinden, kunnen ze zich ook overal op uw site bevinden en zijn ze volledig afhankelijk van het huidige thema met betrekking tot hun locatie. Veel thema’s gebruiken deze widgetzijbalken in het voettekstgebied.

Er zijn standaard talloze widgets beschikbaar waarmee u extra inhoud aan uw site kunt toevoegen, zoals Recente opmerkingen, Categorieën of Aangepaste menu’s, om er maar een paar te noemen. Nieuwe widgets kunnen ook worden geïnstalleerd via plug-ins en opnieuw, afhankelijk van wat de plug-in wordt gebruikt voor de extra functionaliteit die het naar uw site brengt, zal variëren.

Het gedeelte Beschikbare widgets bevat alle widgets waaruit u kunt kiezen. Sleep een widget naar de gewenste locatie om een ​​van uw zijbalken te vullen. Nadat de widget naar een zijbalk is gesleept, wordt de widget geopend zodat u de instellingen kunt configureren. Klik op de knop Opslaan in de widget om uw instellingen op te slaan.

Als u een widget uit een zijbalk wilt verwijderen, maar de instellingen wilt opslaan voor toekomstig gebruik, sleept u deze naar het gedeelte Inactieve widgets. Als u de widget eenvoudig uit uw zijbalk wilt verwijderen, klikt u op de link Verwijderen in de widget.

De kleine pijl naast de titel van de zijbalk schakelt de zijbalk open en dicht. Als u een widget naar een gesloten zijbalk sleept, worden de zijbalk en widget automatisch geopend.

Als uw thema aangepaste menu’s ondersteunt, kunt u deze aanpassen via de optie Menu’s. Menu’s kunnen koppelingen naar pagina’s, berichten, categorieën, aangepaste koppelingen of andere inhoudstypen bevatten.

Afhankelijk van het huidige thema dat wordt gebruikt, kan uw site gebruikmaken van meer dan één navigatiemenu. Soms heeft u meerdere menu’s in de kop van uw site, soms hebt u zelfs menu’s in de zijbalk of voettekst van uw site.

Om een nieuw menu toe te voegen, beweegt u uw cursor over de menuoptie Uiterlijk in het navigatiemenu aan de linkerkant en klikt u in het uitklapmenu op de koppeling Menu’s. U kunt ook op de menuoptie Uiterlijk klikken en vervolgens op de link Menu’s hieronder.

Klik op het scherm dat wordt weergegeven op de link Nieuw menu maken. Voer een naam in voor uw nieuwe menu in het invoerveld Menunaam. Klik op de knop Menu maken om uw nieuwe menu te maken.

Uw huidige lijst met menu-items bevindt zich in de rechterkolom op het menuscherm. Als uw site meerdere menu’s heeft, wordt bovenaan de pagina een vervolgkeuzelijst weergegeven waarmee u het menu kunt selecteren dat u wilt bewerken.

Selecteer eenvoudig het menu dat u wilt bewerken in de vervolgkeuzelijst Selecteer een menu om te bewerken en klik vervolgens op de knop Selecteren. De menu-items voor uw geselecteerde menu worden vervolgens weergegeven.

Standaard worden alleen de panelen Pagina’s, Aangepaste koppelingen en Categorieën getoond. Als u berichten, tags of berichtindelingen als menu-items wilt toevoegen, gebruikt u eenvoudig het tabblad Schermopties rechtsboven in het scherm om deze panelen ook in te schakelen.

Als u een nieuwe pagina als menu-item wilt toevoegen, schakelt u de selectievakjes in het deelvenster Pagina’s in naast elke pagina die u wilt toevoegen. U kunt één pagina tegelijk of meerdere selecteren. Nadat u uw pagina’s hebt geselecteerd, klikt u op de knop Toevoegen aan menu. De nieuwe menu-items worden onderaan de huidige lijst met menu-items toegevoegd. De naam van het menu-item is standaard de Paginanaam. Om dit te wijzigen, klikt u eenvoudig op de pijl-omlaag naast de naam van het menu-item om het optiepaneel te bekijken en werkt u vervolgens het navigatielabel bij naar uw gewenste naam. Nadat u uw updates hebt aangebracht, klikt u op de knop Menu opslaan boven of onder aan het scherm. De stappen om een Post, Post-indeling, Categorie of Tag toe te voegen als een menu-item zijn exact hetzelfde als het toevoegen van een Pagina.

Thema editor

Met het thema-editormenu kunt u de afzonderlijke CSS- en PHP-bestanden waaruit uw thema bestaat bewerken. Normaal gesproken is het niet nodig om hier binnen een thema te installeren en te configureren. Met deze optie moet uiterste zorg worden besteed om te voorkomen dat bestanden worden gewijzigd die van invloed zijn op hoe uw site wordt weergegeven. Als u bestanden in dit gedeelte onjuist wijzigt, kan uw site onjuist of in het slechtste geval helemaal niet worden weergegeven. Extra voorzichtigheid is geboden als u van plan bent hier wijzigingen aan te brengen.

!! BELANGRIJK:

Het kan niet genoeg worden benadrukt hoe gevaarlijk deze optie is als u niets weet over HTML, CSS of PHP. Het wijzigen van uw themabestanden kan de weergave van uw site drastisch veranderen en, afhankelijk van wat er wordt gewijzigd, kan zelfs voorkomen dat uw site helemaal wordt weergegeven.

Plugins

Plug-ins breiden de functionaliteit van WordPress uit. Nadat een plug-in is geïnstalleerd, kunt u deze hier activeren of deactiveren. Er zijn duizenden plug-ins beschikbaar die een enorm scala aan functionaliteit bieden. De gemakkelijkste plaats om ze te vinden is in de officiële WordPress Plugin Directory. U kunt nieuwe plug-ins zoeken en installeren door op de knop Nieuw toevoegen bovenaan de pagina of op de link Nieuw toevoegen in het navigatiemenu aan de linkerkant te klikken.

Nadat een plug-in is toegevoegd aan uw site, moet deze worden ‘ingeschakeld’. Klik hiervoor op de link Activeren om deze te activeren. Afhankelijk van de plug-in kan het zijn dat u ook instellingen moet configureren.

Geactiveerde plug-ins worden met een andere gekleurde achtergrond weergegeven in uw lijst met plug-ins. Ze worden ook gemarkeerd met een blauwe verticale balk aan de linkerkant van de rij.

Als een van uw geïnstalleerde plug-ins beschikbare updates heeft, verschijnt een klein aantal naast de menu-optie Plug-ins. Het nummer geeft aan hoeveel plug-ins er beschikbaar zijn. Er wordt ook een bericht weergegeven net onder de naam en beschrijving van de plug-in, waarin wordt gemeld dat het een update heeft, samen met een link waarmee u de details voor de nieuwe versie kunt bekijken en een andere link voor het bijwerken van de plug-in.

Voordat u een plug-in bijwerkt, is het verstandig om te controleren of de functionaliteit van de plug-in niet significant is gewijzigd om uw site nadelig te beïnvloeden. Het wordt ook aanbevolen om te controleren of de plug-in en uw site nog steeds werken zoals verwacht, zodra deze is bijgewerkt.

Wanneer u op de link Nu bijwerken klikt, net onder de beschrijving van de plug-in, wordt de plug-in automatisch bijgewerkt terwijl u op de pagina Plug-ins blijft. U ontvangt een melding wanneer de update van de plug-in is voltooid.

Als u plug-ins heeft die zijn gedeactiveerd omdat u ze niet langer gebruikt, is het een goede gewoonte om ze van uw site te verwijderen. U kunt dit doen door op de link Verwijderen onder de naam van de plug-in te klikken.

Gebruikers

Dit scherm toont alle bestaande gebruikers voor uw site. Gebruikers met andere rollen dan Beheerder zien minder opties wanneer ze zijn ingelogd. Afhankelijk van uw rol kunt u ook nieuwe gebruikers toevoegen en hun rollen beheren.

Boven aan het scherm staan koppelingen waarmee u de lijst met gebruikers kunt filteren op basis van de gebruikersrollen. Het getal tussen haakjes geeft aan hoeveel er voor dat specifieke type zijn.

Profiel aanpassen

Om uw profieldetails te bewerken, klikt u eenvoudig op uw gebruikersnaam, wanneer u de lijst met gebruikers bekijkt, of klikt u op de link Bewerken die onder uw gebruikersnaam verschijnt wanneer u uw cursor over elke rij beweegt. U kunt ook op de link Uw profiel klikken in de navigatie aan de linkerkant.

Als u een beheerder bent en het profiel van iemand anders wilt bewerken, klikt u op hun gebruikersnaam bij het bekijken van de lijst met gebruikers of klikt u op de link Bewerken onder hun gebruikersnaam wanneer u uw cursor over elke rij beweegt.

Werk de juiste velden bij en klik vervolgens op de knop Profiel bijwerken om al uw wijzigingen op te slaan.

Persoonlijke opties

Visual Editor – Als u dit vakje aanvinkt, wordt de Visual Editor tijdens het schrijven uitgeschakeld en wordt de gewone HTML-editor gebruikt
Syntaxis markeren – Als u dit vakje aanvinkt, wordt de syntax markeringen uitgeschakeld bij het bewerken van code in de ingebouwde editor
Beheer kleurenschema – Vink dit keuzerondje aan naast het gewenste kleurenschema voor de beheerpanelen. U hebt de keuze uit acht verschillende kleurenschema’s
Sneltoetsen – dit selectievakje inschakelen Schakelt sneltoetsen in voor het modereren van reacties. Sneltoetsen zijn ontworpen om snel te kunnen navigeren en acties op opmerkingen uit te voeren
Toolar – Als u dit vakje aanvinkt, wordt de beheerbalk helemaal bovenaan uw website weergegeven (alleen voor de persoon die momenteel is ingelogd)
Naam

Gebruikersnaam – U kunt uw gebruikersnaam niet bewerken omdat deze als uw gebruikersnaam wordt gebruikt tijdens het inlogproces. Zelfs een beheerder kan uw gebruikersnaam niet wijzigen. Gewoonlijk hoeft niemand anders uw gebruikersnaam te zien
Voornaam – Voer uw voornaam in dit tekstvak in
Achternaam – Voer uw achternaam in dit tekstvak in
Bijnaam – (verplicht) De bijnaam is een vereiste voor elke gebruiker. Het kan hetzelfde zijn als uw gebruikersnaam of het kan verschillen. Als u geen bijnaam opgeeft, wordt de gebruikersnaam in dit veld geplaatst
Naam openbaar weergeven als – Selecteer in de vervolgkeuzelijst hoe uw naam wordt geciteerd op uw blog. U kunt kiezen uit verschillende keuzes: Bijnaam, Gebruikersnaam, Voornaam, Achternaam, ‘First Last’ of ‘Last First’. Als u de voorkeur geeft aan ‘Last First’, voegt u een komma achter uw achternaam in het tekstveld Achternaam in en kiest u de laatste optie in de vervolgkeuzelijst. Om veiligheidsredenen is het een goed idee om dit anders te houden dan uw gebruikersnaam
Contact informatie

E-mail – (verplicht) Alle gebruikers moeten een e-mailadres vermelden in hun respectieve profielen. Het e-mailadres moet uniek zijn voor elke gebruiker. Uw blog gebruikt dit adres om u op de hoogte te stellen van nieuwe reacties op uw berichten en voor andere administratieve doeleinden. Alleen andere geregistreerde gebruikers van uw blog hebben toegang tot dit e-mailadres. Het wordt nooit ergens naartoe verzonden
Website – Voer uw websiteadres in
Over jezelf

Biografische info – Voer hier een korte beschrijving of profiel van jezelf in. Afhankelijk van uw thema kan deze optionele informatie worden weergegeven bij het maken van nieuwe berichten
Profielafbeelding – De weergegeven avatar wordt een Gravatar genoemd. Een Gravatar is een wereldwijd erkende avatar. Ga naar gravatar.com en meld je aan om een ​​Gravatar te maken. Om uw Gravatar binnen WordPress te gebruiken, voegt u eenvoudig een e-mailadres toe aan uw profiel dat u op de Gravatar-site hebt geconfigureerd en het wordt automatisch weergegeven
Accountbeheer

Nieuw wachtwoord – Klik op de knop Wachtwoord genereren om een ​​nieuw sterk wachtwoord te genereren. Een wachtwoordsterkte-indicator wordt net onder het wachtwoordveld weergegeven
Sessies – Als u uw account op een openbare computer hebt ingelogd of uw telefoon bent kwijtgeraakt, kunt u op de knop Overal anders loggen klikken om u overal uit te loggen behalve uw huidige browser

Gereedschap

Het menu Gereedschap biedt enkele handige beheertools. Meestal worden ze echter gebruikt bij het instellen of configureren van uw WordPress-site en daarom worden ze hier niet gedetailleerd behandeld.

Beschikbare hulpmiddelen

De menuoptie Beschikbare hulpmiddelen geeft u toegang tot de Categorieën en Tags Converter. De Category and Tags Converter is een hulpmiddel voor het converteren van categorieën naar tags of vice versa. Voordat het kan worden gebruikt, moet het worden geïnstalleerd via de menu-optie Importeren.

Importeren

De optie Importeren biedt u verschillende hulpmiddelen voor het importeren van inhoud uit andere blogsystemen. U kunt inhoud importeren uit Blogger, LiveJournal, Moveable Type, TypePad en Tumblr. U kunt ook inhoud importeren van Blogrolls die het OPML-formaat gebruiken, berichten van een RSS-feed of inhoud van andere WordPress-sites. Als u inhoud van een andere WordPress-site wilt importeren, moet u eerst de plug-in WordPress Importer installeren. Als u inhoud van een ander type site dan WordPress wilt importeren, wordt u gevraagd de relevante invoegtoepassing te installeren nadat u het type site hebt geselecteerd waaruit u uw inhoud wilt importeren.

Exporteren

De optie Exporteren wordt gebruikt om uw gegevens in XML-indeling te exporteren, vanaf uw WordPress-site. De exportindeling wordt WordPress eXtended RSS of WXR genoemd en bevat uw berichten, pagina’s, opmerkingen, aangepaste velden, voorwaarden, navigatiemenu’s en aangepaste berichten. Nadat u het downloadbestand hebt opgeslagen, kunt u de functie Importeren op een andere WordPress-site gebruiken om de inhoud van deze site te importeren.

Instellingen

De verschillende instellingenschermen worden gebruikt om uw WordPress-site te configureren. Normaal gesproken is er geen reden om deze instellingen te wijzigen nadat uw WordPress-site is ingesteld. Deze instellingen worden slechts zeer kort aangeraakt. 

Algemeen

De algemene instellingen configureren onder andere uw basisvoorkeuren voor de site, zoals de sitetitel en tag-regel, het WordPress-adres en siteadres, het e-mailadres van de beheerder en de datum en tijd.

Het WordPress-adres (URL) is de locatie van uw belangrijkste WordPress-kernbestanden. Het siteadres (URL) is het adres dat u wilt gebruiken voor de startpagina van uw site. Meestal zijn deze twee URL’s hetzelfde, maar ze kunnen verschillen als u bijvoorbeeld uw WordPress-bestanden in een submap hebt opgeslagen.

Wanneer u WordPress installeert, krijgt u de optie om de taal te selecteren die u in het Dashboard wilt gebruiken. Als u na de installatie de taal wilt wijzigen, kunt u dit selecteren met behulp van de vervolgkeuzelijst Sitetaal onderaan de pagina.

Schrijven

De schrijfinstellingen configureren verschillende opties met betrekking tot de inhoud van uw site. Instellingen omvatten het definiëren van de standaard berichtcategorie, standaard berichtformaat (indien ondersteund door uw thema) en als de Link Manager-plug-in is geïnstalleerd, de standaard koppelingscategorie.

Als u besluit de plug-in Classic Editor te installeren, waarmee u de Classic Editor kunt gebruiken in plaats van de Block Editor, ziet u twee extra opties op deze pagina met schrijfinstellingen.

Met de optie Standaardeditor voor alle gebruikers kunt u de standaardeditor selecteren die u wilt gebruiken. Dit kan de Classic Editor of de nieuwe Block Editor zijn. Als u de plug-in Classic Editor hebt geïnstalleerd, wilt u waarschijnlijk het keuzerondje Classic Editor voor deze optie selecteren.

Als u meerdere editors op uw site hebt, kunt u met de optie Gebruikers toestaan ​​om van editors te wisselen uw gebruikers selecteren welke editor ze willen gebruiken. Als u uw gebruikers toestaat om van editor te wisselen, toont hun individuele gebruikersprofielpagina een nieuwe optie waarmee ze kunnen kiezen tussen de Classic Editor en de Block Editor.

Wees extra voorzichtig als u uw gebruikers toestaat om te kiezen welke editor ze willen gebruiken. Als een gebruiker een pagina of bericht bewerkt met de Block Editor en een andere gebruiker vervolgens dezelfde pagina / bericht later bewerkt met de Classic Editor, dan kan dit problemen met uw inhoud veroorzaken, vooral als die eerste gebruiker de pagina opnieuw bewerkt. met de Block Editor opnieuw. Er is een zeer goede kans dat u inhoud kunt verliezen of blokken kunt breken in de Block Editor. Als een pagina wordt toegevoegd met de Blokeditor of een bestaande pagina wordt geconverteerd naar Blokken, is het het beste als vanaf dat moment alleen de Blokeditor wordt gebruikt om die pagina te bewerken. Evenzo, als een pagina wordt toegevoegd met de Klassieke Editor, is het het beste om die pagina vanaf dat moment alleen te bewerken met de Klassieke Editor.

Lezen

De leesinstellingen configureren hoe uw site wordt bekeken. U kunt bepalen of uw voorpagina een statische pagina of uw blogberichten weergeeft, hoeveel blogberichten standaard worden weergegeven, evenals Syndication / RSS-opties. Als u uw site configureert om een statische voorpagina weer te geven, kunt u instellen welke pagina moet worden weergegeven en ook welke pagina uw blogberichten moet weergeven.

Discussie

De discussie-instellingen bepalen hoe uw lezers omgaan met uw site en hoe uw site reageert op andere blogs. U kunt Pingbacks en Trackbacks configureren, of lezers reacties kunnen plaatsen of niet, en zo ja, hoe deze reacties worden gemodereerd en op uw site worden weergegeven.

In dit scherm kunt u ook configureren of de auteur van het bericht moet worden gemaild wanneer iemand een opmerking op uw site plaatst. Als u e-mails ontvangt wanneer iemand een reactie plaatst, schakelt u het selectievakje naast Iedereen plaatst een reactie in de sectie E-mail mij wanneer op dit scherm uit en slaat u uw wijzigingen op.

Als u een melding wilt ontvangen wanneer een opmerking wordt vastgehouden voor moderatie, kan deze ook op dit scherm worden geconfigureerd in het gedeelte E-mail wanneer dan ook. De e-mailmelding wordt verzonden naar het e-mailadres dat wordt vermeld op de pagina Instellingen> Algemeen.

Media

De media-instellingen definiëren de standaard afbeeldingsformaten die worden gemaakt wanneer een afbeelding wordt geüpload.

U kunt ook configureren of uw geüploade mediabestanden worden opgeslagen in mappen op basis van het jaar en de maand van de upload.

Permalinks

Met de Permalink-instellingen kunt u de URL-indeling configureren die wordt weergegeven in de webbrowser wanneer iemand uw site bezoekt. WordPress stelt standaard uw Permalinks voor de dag- en naamindeling in, maar u kunt dit wijzigen zodat de URL gebruiksvriendelijker is. Dit helpt ook aanzienlijk met Search Engine Optimization (SEO).

Als u de manier wilt wijzigen waarop uw site-URL wordt weergegeven, selecteert u eenvoudig een van de keuzerondjes in het gedeelte Algemene instellingen op dit scherm.

Naast elke optie staat een voorbeeld van hoe de URL zou worden weergegeven.

Privacy

Met de introductie van de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG) van de Europese Unie, maakt WordPress het nu gemakkelijker om een ​​privacybeleidpagina aan uw website toe te voegen.

Hoewel de AVG een Europese verordening is, zijn de vereisten van toepassing op alle sites, ongeacht waar ze zich bevinden, en het doel is om EU-inwoners te helpen informeren hoe een website hun persoonlijke gegevens verzamelt, opslaat en verwerkt.

Met de Privacy-instellingen kunt u een bestaande Privacybeleid-pagina selecteren, als u die al hebt. Als u nog geen pagina Privacybeleid hebt, kunt u op de knop Nieuwe pagina maken klikken. WordPress maakt een nieuwe pagina voor u en vult deze ook in met enkele voorgestelde tekst. Voordat u deze Privacybeleid-pagina publiceert, moet u deze grondig lezen om ervoor te zorgen dat de inhoud uw website en beleid correct weergeeft. Deze vooraf ingevulde inhoud bevat ook verschillende lege secties die worden aanbevolen in te vullen.

Uw geselecteerde Privacybeleid-pagina wordt getoond op uw Login- en Registratie-pagina’s. Het wordt ook aanbevolen dat u op elke pagina van uw website een link naar uw privacybeleid toevoegt. Als u een voettekstgedeelte op uw site heeft, is dit een geweldige plek om dit toe te voegen.