Website advies

Neem deze pagina door als wil starten met je website

3 starter tips die je op weg helpen!

Website advies

De juiste focus is online!

Wat goed dat je op zoek gaat naar website advies. Er is heel wat info te vinden op het internet. Maar met deze gids zetten we je goed op weg.

Doel van de website

Bedenk het doel van je website: Waarom wil je een website maken? Wil je een persoonlijke blog starten, een bedrijf presenteren of misschien een online winkel openen? Het is belangrijk om te bepalen wat het doel van je website is, zodat je kunt bepalen wat voor soort website je wilt maken.

Kies je domeinnaam

Je domeinnaam is het adres van je website op het internet. Kies een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden is en die relevant is voor je website. Zoek naar beschikbare domeinnamen door gebruik te maken van een domeinnaam registrar. > Domeinnaam zoeken

Kies een webhosting provider

Om je website online te krijgen, heb je een webhosting provider nodig. Dit is een bedrijf dat de servers heeft waarop je website gehost wordt. Er zijn verschillende webhosting providers beschikbaar, dus neem de tijd om te kijken welke het beste bij je behoeften past.

Installeer een content management systeem (CMS)

Een CMS maakt het gemakkelijker om je website te beheren en te updaten. Er zijn verschillende CMS’en beschikbaar, waaronder WordPress, Joomla en Drupal. Kies een CMS die bij je behoeften past en installeer het op je webhosting account. > Wat is WordPress

Kies een website template

Een template is een vooraf ontworpen layout voor je website. Er zijn verschillende templates beschikbaar, dus neem de tijd om te kijken welke het beste bij je behoeften past. Je kunt ook een op maat gemaakte template laten ontwerpen door een webdesigner.

Voeg content toe aan je website

Voeg nu de content toe aan je website. Dit kan tekst, afbeeldingen, video’s en andere media zijn. Zorg ervoor dat je content relevant is voor het doel van je website en zorgvuldig nadenkt over hoe je het wilt presenteren.

Promoot je website

Zodra je website klaar is, is het tijd om het te laten zien aan de wereld. Promoot je website op sociale media, voeg het toe aan online directories en zorg ervoor dat de site goed te vinden is via zoekmachines.

Mijn aanbod voor jou:

Wil je graag je online ideeën eens bespreken en advies krijgen om je verder op weg te helpen?

Online training

Binnenkort komt er een aanbod van online trainingen, om je te helpen met het maken van een goede website en online business.

Website op maat

Graag samenwerken aan je nieuwe website? Dat kan. Meer informatie op deze pagina.

p

Blog en tutorials

Ga aan de slag met de gratis tips in de blog en tutorials.

Tip 1: mijn aanbevolen website setup

Kies voor WordPress

Een uiterst gebruiksvriendelijk CMS. Je kan het makkelijk beheren en uitbreiden indien nodig.

Website template: DIVI natuurlijk

Divi is als het zwitsers zakmes voor elke website. Heel veel mogelijkheden qua layout en een geweldige community voor support en templates.

Domeinnaam en webhosting

Er zijn heel wat aanbieders op dit vlak. Mijn beste ervaringen zijn tot nu toe met Vimexx en Cloud86.

Website advies

Karel De Brabanter

Tot je dienst met website advies. Heb je een klankbord nodig voor je online ideeën? 
Neem contact op.

Website advies: mogelijke doelen van je website:

Een website is veel meer dan alleen een verzameling van webpagina’s op het internet. Het is een krachtig middel dat de potentie heeft om levens te veranderen, ideeën te verspreiden en communities te vormen. Of je nu een individu, een bedrijf, een non-profitorganisatie of een creatieve geest bent, een website kan een onmisbaar instrument zijn om jouw doelen te bereiken. Hier zijn een paar inspirerende redenen waarom een website zo nuttig kan zijn:

Online aanwezigheid:

Met een website kun je jouw boodschap of product wereldwijd verspreiden. Het internet kent geen grenzen en door een website te hebben, kun je mensen bereiken die je anders misschien nooit zou kunnen bereiken. Of het nu gaat om het delen van jouw kunst, het promoten van jouw bedrijf of het verspreiden van jouw ideeën, een website geeft je de mogelijkheid om wereldwijd een impact te maken.

Online zichtbaarheid:

In het digitale tijdperk is online zichtbaarheid van cruciaal belang. Een website stelt je in staat om jouw aanwezigheid op het internet te vestigen en te beheren. Potentiële klanten, werkgevers, partners of supporters kunnen gemakkelijk informatie over jou vinden en zich een beeld vormen van wie je bent en wat je te bieden hebt. Het hebben van een goed ontworpen website is als een visitekaartje dat 24/7 beschikbaar is en indruk maakt op iedereen die jou online tegenkomt.

Open communicatie:

Een website biedt een platform voor open communicatie. Je kunt interactieve elementen toevoegen, zoals contactformulieren, chatbots of reactiemogelijkheden, waardoor mensen met jou kunnen communiceren en feedback kunnen geven. Het is een plek waar je jouw kennis kunt delen, vragen kunt beantwoorden en waardevolle discussies kunt voeren. Door open te staan voor interactie, kun je waardevolle relaties opbouwen en een gemeenschap van gelijkgestemde individuen creëren.

Zakelijke groei:

Voor bedrijven is een website een onmisbaar hulpmiddel voor groei. Het stelt je in staat om jouw producten of diensten online te verkopen, waardoor je jouw markt vergroot en potentiële klanten over de hele wereld kunt bereiken. Een goed geoptimaliseerde website kan ook bijdragen aan het vergroten van jouw merkbekendheid en het opbouwen van een loyale klantenkring. Bovendien biedt een website waardevolle gegevens en analyses waarmee je jouw bedrijfsstrategie kunt verbeteren en betere beslissingen kunt nemen.

Creatieve expressie:

Voor individuen, kunstenaars en creatieve geesten is een website een canvas waarop je jouw passie en talenten kunt tonen aan de wereld. Of je nu schrijft, fotografeert, ontwerpt of muziek maakt, een website stelt je in staat om jouw creaties te delen en een publiek op te bouwen. Het kan dienen als een portfolio, een blog of zelfs een online winkel waar je jouw kunstwerken kunt verkopen. Een website biedt je de vrijheid om je eigen stijl en visie te uiten, zonder beperkingen. Het stelt je in staat om jezelf te presenteren aan potentiële opdrachtgevers, samenwerkingsverbanden en bewonderaars van jouw werk. Door jouw creatieve expressie te delen, kun je anderen inspireren, betrekken en misschien zelfs veranderen.

Educatieve bron:

Een website kan fungeren als een waardevolle educatieve bron. Of je nu een leraar, een mentor of gewoon een gepassioneerde expert bent, je kunt jouw kennis en expertise delen met anderen via een website. Je kunt waardevolle inhoud, tutorials, gidsen of zelfs online cursussen aanbieden. Het hebben van een educatieve website stelt je in staat om een positieve impact te hebben op het leven van mensen door hen te helpen groeien, nieuwe vaardigheden te leren en hun horizon te verbreden.

Activisme en bewustwording:

Als je je wilt inzetten voor een zaak waarin je gelooft, kan een website een krachtig middel zijn om bewustwording te creëren en verandering teweeg te brengen. Door jouw stem te laten horen, informatie te verstrekken en mensen te mobiliseren, kun je anderen inspireren om zich bij jouw beweging aan te sluiten en samen een verschil te maken. Een website biedt je een podium om jouw boodschap te verspreiden, fondsen te werven en actie te ondernemen voor positieve verandering.

Of je nu een website wilt maken voor zakelijke doeleinden, creatieve expressie, educatie of activisme, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is een krachtig instrument dat de wereld binnen handbereik brengt. Dus omarm de potentie van een website, zet jouw ideeën om in realiteit en laat jouw digitale aanwezigheid stralen.

Een website kan jouw onderneming verrijken, anderen inspireren en de wereld een stukje beter maken.

Tip2: Voorkom deze fouten:

Een domeinnaam is van jou!

Neem je een webdesigner onder de arm voor het maken van je website. Let er dan goed op dat een domeinnaam op jouw gegevens (naam, e-mail) geregistreerd staat. Zo kan je bij een mogelijke verhuis altijd nog aan je domeinnaam. Want die is jouw eigendom.

Blijf weg van overvolle website layouts

Layouts of thema’s die je kan vinden via bv. themeforest. De demo zien er mooi en flitsend uit. Maar 70% van die elementen heb je niet nodig om een professioneel en goed functionerende website te maken.

Domeinnaam en webhosting

Er zijn heel wat aanbieders op dit vlak. Mijn beste ervaringen zijn tot nu toe met Vimexx en Cloud86.

6 Belangrijke punten:

Website advies om niet te vergeten

Doel

Waarom ga je de website gebruiken? Is het als online visitekaartje of moet er iets verkocht worden?

Duidelijke teksten

Laat je boodschap duidelijk overkomen met goede teksten. Huur eventueel een copywriter in.

Zoekmachines

Zorg ervoor dat je gevonden wordt op de belangrijkste zoektermen.

Conversie

Je website moet aanzetten tot actie. Een email sturen, offerte aan vragen, product aankopen,…

Laadsnelheid

Je website moet snel laden, zo verlies je geen bezoekers en blijft je positie in Google behoude.

Automatiseer

Stel alles in zodat ebooks, facturen, antwoorden en verdere opvolging automatisch worden verzonden.

Tip3: Informeer je

Veelgestelde vragen

Ik heb alvast enkele veelgestelde vragen beantwoord, klik hier om deze te lezen.