10 Tips om aan klanten te komen

Home E Blog E 10 Tips om aan klanten te komen

Veel ondernemers hebben moeite met acquisitie. Uit onderzoek blijkt dat twee derde van deze ondernemers acquisitie het minst leuke aspect vinden van zelfstandig ondernemerschap. Zonder klanten kun je echter niet blijven bestaan. Hoe vind je ze en hoe behoud je ze? In dit artikel lees je over 10 tips om aan klanten te komen.

1. Tijd inplannen

Het is verstandig om tijd in te plannen voor het verwerven van opdrachten. Dat kan een uurtje per week zijn, maar dat mag ook meer. Het is misschien niet het leukste deel van je werk en daarom zijn ook veel kmo’ers geneigd om het uit te stellen. Doe dat dus vooral niet! Laat je eventueel coachen door iemand.

2. USP’s

Klanten zijn niet geintereseerd in vaktermen, maar ze willen gewoon weten wat het oplevert! Wat zijn de USP’s (Unique Selling Points)?

3. Gevoel

Veel klanten kiezen op basis van gevoel: het is een guneffect. Zorg ervoor dat het gevoel bij klanten goed zit! Doe extra je best bij elke klant.

4. Koude acquisitie

Doe bij voorkeur geen koude acquisitie, mits je dat erg leuk vindt.

5. Bied extra hulp10tipsomaanklantentekomen

Luister goed naar je klant en bied extra hulp daar waar het nodig is. Koop eventueel boeken en laat je inspireren.

6. Slecht gedrag

Vermijd slecht gedrag! Uit verschillende onderzoeken kwam naar voren dat de meeste klanten ‘weglopen’ bij leveranciers omdat medewerkers zich slecht gedragen tegenover de klant. Koester je klanten en doe dingen goed!

7. Nazorg

Zorg voor een stukje (gratis) nazorg. Zo hou je contact met (oud-)opdrachtgevers. Misschien kennen zij wel iemand in hun klantenkring die je ook kunt helpen.

8.Gesprekken

Ieder gesprek met een klant is belangrijk. Bereid je daarom goed voor én lever wat je klant graag wilt.

9. Blijf jezelf

Blijf voor jezelf en laat je niet gek maken door euro’s! Blijf humaan, dat is de beste manier om klanten te verkrijgen en te behouden.

10. Na oplevering

Vraag na oplevering of ze tevreden waren met je diensten. Je klant kan je feedback geven op je werkwijze, zodat je jezelf kunt verbeteren.

Wat vond jij van deze 10 tips om aan klanten te komen? We lezen het graag in de reacties!

0 reacties