20 LinkedIn tips

Home E Blog E 20 LinkedIn tips
Inhoudstabel

LinkedIn is ‘s werelds grootste professionele netwerk op het internet. Je kunt LinkedIn gebruiken om de juiste baan of stage te vinden, contacten te leggen en professionele relaties te versterken, en de vaardigheden te leren die je nodig hebt om te slagen in je carrière. Je hebt toegang tot LinkedIn vanaf een desktop, smartphone en de LinkedIn app.
Een compleet LinkedIn profiel kan je helpen om in contact te komen met kansen door je unieke professionele verhaal te laten zien door middel van ervaring, vaardigheden en opleiding.
Je kunt LinkedIn ook gebruiken om offline evenementen te organiseren, lid te worden van groepen, artikelen te schrijven, foto’s en video’s te plaatsen, en meer.

20 Tips

1. Vink in je profiel de optie Expertiseverzoeken aan.

2. Vul je profiel zo volledig mogelijk in en voeg interesses, een avatar, en zakelijke informatie toe.

3. Maak contact met zoveel mogelijk zakenpartners als je kunt, want zij zullen je helpen je om te netwerken met gelijkgestemde personen en bedrijven.

4. Leer van anderen en doe nieuwe kennis op, zodat je een expert kunt worden in andere onderwerpen en thema’s.

5. Stel vragen.

6. Beantwoord vragen. Gebruik je kennis in je voordeel door de vragen van mensen grondig en deskundig te beantwoorden, en je zult het vertrouwen van andere gebruikers winnen.

7. Controleer vaak je startpagina op LinkedIn. Het bevat updates, nieuws, en berichten van contacten.

8. Op bedrijfsprofielen wordt de top vijf van meest populaire andere profielen weergegeven op de startpagina. Dit is belangrijk omdat het anderen laat zien met wie je associeert.

9. Kies de top 5 die naar jou teruglinkt, zodat er een wederzijds voordeel is.

10. Zorg ervoor dat je je werkervaring zo gedetailleerd mogelijk uitlegt. Geef niet alleen werkgevers of ervaring opnoemen, maar breid uit door te laten zien  wat je in detail hebt gedaan.

11. Geef zoveel mogelijk commentaar in de discussieforums zodat je profiel opvalt.

12. Werk je status zoveel mogelijk bij met nuttige inhoud en informatie.

13. Voel je vrij om trefwoorden te gebruiken in zowel je profiel als je inhoud, zodat je informatie naar voren komt in de resultaten van zoekmachines.

14. Vergeet niet je LinkedIn-profiel link op te nemen op andere plaatsen zoals Twitter, Digg, en andere sociale media websites.

15. LinkedIn is ook een nuttig werkinstrument,  gebruik het om goede werknemers te vinden.

16. Pas je knoppen aan. Hierdoor ziet je profiel er professioneler uit

17. Vermeld je vaardigheden en specialiteiten.

18. Vermeld uiteraard de URL van je bedrijf.

19. Zorg voor een plan wanneer je begint met het opbouwen van je netwerk, anders kun je uiteindelijk contacten krijgen die je niet wilt, en niet genoeg van degenen die je wel wilt.

20. Wees niet zomaar vrienden met mensen omdat ze je dat vragen. Het ziet er een beetje vreemd uit voor een professioneel lid om bevriend te zijn met feestende vrienden van een collega. Laat de casual online vriendschappen over aan Facebook.

8 Reacties

 1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn LinkedIn altijd een beetje verwaarloos. Misschien toch eens wat meer mee doen.

  Antwoord
 2. Wat een goede tips voor LinkedIn. Het platform kan veel voordelen hebben

  Antwoord
 3. Ik vind LinkedIn best ingewikkeld maar ik weet ook dat het heel nuttig is. Ik moet er echt wat meer mijn best voor gaan doen.

  Antwoord
  • Wat een fijne tips! Ik ben dol op LinkedIn. Weet je trouwens of LinkedIn groepen nog nuttig zijn? Dat vraag ik mij al een tijdje af…

   Antwoord
 4. Wat een handig artikel over Linkedin. Zelf ben ik hier niet lid van, omdat ik geen werk zoek

  Antwoord
  • LinkedIn is niet alleen handig als je werk zoekt. Je kan ook je netwerk uitbreiden met andere ondernemers.

   Antwoord
 5. Tot nu toe heb ik linkedln een beetje gemeden omdat ik er vooral van uitging dat het bedoeld was om een nieuwe baan te zoeken. Maar misschien moet ik het toch eens gaan proberen.

  Antwoord
 6. Dat van die knoppen aanpassen valt mij dan meteen op. Is wel iets waar ik wat mee kan. De andere tips zijn ook heel nuttig, alleen denk ik bij voorbaat al: nog meer doen? Want ik ben per dag al zo’n 4/5 uur actief op Social media voor mijn blog. Als ik LinkedIn dan ook nog ga intensiveren. Aan de andere kant is het een zakelijk platform en dus juist erg nuttig. Ik ga denken en laat het even broeden. Dank voor de tips!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.