5 tips voor nieuwe bloggers

Home E Blog E 5 tips voor nieuwe bloggers

Het starten van een blog is één van de beste manier om uw diensten of producten onder de aandacht te brengen, uw mening te delen met anderen, of zelfs om wat extra inkomsten te genereren. Maar waar moet je beginnen als nieuwe blogger?

Bepaal het onderwerp

De eerste stap bij het starten van een blog is het bepalen van het onderwerp. Wat wilt u schrijven? Wilt u over uw hobby’s bloggen, over uw ervaringen met reizen, of over het oplossen van problemen in uw vakgebied? Uw onderwerp zal bepalen wat voor soort inhoud u zal maken, en hoe uw blog eruit zal zien.

Kies een blogplatform

Er zijn veel verschillende blogplatforms waaruit u kunt kiezen. De meest populaire opties zijn WordPress, Blogger en Tumblr. Ze bieden een verscheidenheid aan functies, dus het is belangrijk om uw opties te vergelijken voordat u een beslissing neemt. Sommige platformen bieden gratis opties, terwijl andere betaalde services aanbieden.

Kies een webhost

Uw blogplatform heeft een webhost nodig om online te komen. Er zijn veel verschillende webhostingbedrijven die u kunt kiezen, dus het is belangrijk om uw opties te vergelijken voordat u een beslissing neemt. U moet ook rekening houden met de kosten, prestaties en betrouwbaarheid van de verschillende webhosts.

Kies een domeinnaam

Een domeinnaam is de adresnaam van uw blog. Dit is wat mensen typt in de adresbalk van hun webbrowser om uw blog te bezoeken. Kies een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden is, en die bij uw blog en uw niche past.

Zorg voor een passende inhoud

Nu uw blog is ingesteld, is het tijd om inhoud te maken. Bedenk wat voor soort inhoud u wilt maken en maak een plan. Bepaal ook hoe vaak u zult publiceren, zodat u consistent bent.

Promoot uw blog

Nu uw blog is ingesteld, is het tijd om mensen ervan te laten weten. Promoot uw blog via sociale media, zoekmachineoptimalisatie, e-mailmarketing en andere marketingstrategieën.

Hieronder onze top 5 tips om van uw blog een succes te maken:

1. Schrijf over wat je kent

Als u begint met het bloggen, moet u beginnen met schrijven over onderwerpen die u kent. Of het nu gaat om het delen van uw ervaringen als moeder, of het schrijven over uw favoriete hobby, schrijven over wat je kent zal makkelijker zijn dan over een onderwerp waar u weinig over weet.

2. Gebruik SEO

SEO (Search Engine Optimization) is een belangrijk onderdeel van het bloggen. Door SEO toe te passen op uw blog kunt u ervoor zorgen dat uw blog hoger rankt in zoekmachines zoals Google. Zorg ervoor dat u relevante trefwoorden gebruikt en dat uw blog titel en inhoud relevant zijn voor het onderwerp waarover u schrijft.

3. Promoot uw blog

Als u eenmaal een blog heeft geschreven, is het belangrijk dat u deze promoot. Deel uw blog op sociale media, stuur een e-mail naar uw vrienden en familie, en probeer contact te leggen met andere bloggers. Dit zal helpen om uw blog meer bekendheid te geven.

4. Interageer met andere bloggers

Een andere goede tip voor nieuwe bloggers is om contact te maken met andere bloggers. Ga opzoek naar andere bloggers die schrijven over hetzelfde onderwerp als u, en interacteer met hen. Deel hun blogs, reactie op hun blogs, en stuur hen een bericht. Dit zal helpen om uw naamsbekendheid te vergroten.

5. Blijf consistent

Een van de belangrijkste tips voor het bloggen is om consistent te blijven. Als u eenmaal een blog heeft geschreven, is het belangrijk dat u regelmatig nieuwe blogs schrijft. Probeer om minstens twee keer per week een nieuwe blog te schrijven. Dit zal helpen om uw blog lezers te behouden.

Hoe lang is het ideale blog bericht?

Het ideale blogbericht varieert afhankelijk van het onderwerp en het doel van het bericht. In het algemeen zou het blogbericht ongeveer 500-800 woorden moeten bevatten, maar dit kan variëren. Sommige blogberichten kunnen korter zijn, terwijl andere langer kunnen zijn. Het is belangrijk om te weten wat uw doel is met het blogbericht, en daar uw lengte aan aan te passen.

Hoe lang duurt het om een blog te schrijven?

Hoe lang het duurt om een blog te schrijven, is afhankelijk van de frequentie waarmee u wilt publiceren en de lengte van uw blogposts. Als u regelmatig blogposts van 500-1000 woorden publiceert, kunt u gemiddeld 1-3 uur per blogpost besteden. Als u posts van meer dan 1000 woorden publiceert, kan het schrijven van een blogpost meer tijd kosten.

Hoe vaak moet je een blog posten?

Hoe vaak u blogposts moet publiceren, hangt af van uw doelen en uw publiek. Als u meer verkeer naar uw blog wilt genereren, is het een goed idee om regelmatig te posten.

6 Reacties

 1. Vooral die interactie met andere bloggers is belangrijk. Vaak stoppen de zogenaamde grote bloggers hiermee. Fijn artikel dit.

  Antwoord
 2. Wat een goede tips voor als je een blog wilt starten

  Antwoord
 3. Goede tips! Ik ben meestal zo’n ruim 3 uur bezig met een artikel.

  Antwoord
 4. Goede tips hoor! Ik blog nu 8 jaar en al je punten herken ik. Ik heb op dit moment moeite om mijn blogs naast een druk leven te verspreiden over alle socials. Dat is zo bewerkelijk. Maar het helpt wel natuurlijk

  Antwoord
 5. Ik doe alles wat je schrijft! Dus dat is fijn om te lezen. Dat consistente plaatsen lukt dan weer niet altijd in de hectiek en drukte. Daar kan ik wel wat in verbeteren. En ik denk inderdaad dat langere artikelen het beter doen op Google.

  Antwoord
 6. Dit zijn fijne en goede tips voor als je net wilt beginnen met bloggen. Ik probeer zelf wel consistent te zijn in plaatsen, maar dat lukt me niet altijd.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.