Website advies

Afbeeldingen optimaliseren

Home E Website tips E Afbeeldingen optimaliseren

Voor frequente bloggers of website eigenaars met een nieuws of blog: vraag je je wel eens af of een afbeeldingen bij je artikel moet toegevoegd worden? Er is maar één antwoord: Ja!

Afbeeldingen geven een meerwaarde aan een artikel, het leest aangenamer en een goede afbeelding kan onmiddellijk duidelijk maken waar je artikel over gaat. Nog een pluspunt is dat het gewoon goed is voor zoekmachine optimalisatie.

✅ Afbeeldingen voorbereiden voor gebruik in je artikel

Wanneer je het juiste beeld wil gebruiken, ofwel een illustratie, grafiek of foto hebt gevonden, is de volgende stap om deze te optimaliseren voor gebruik op de website.

Er zijn een aantal dingen om rekening houden:

✅ Kies de juiste bestandsnaam

SEO afbeeldingen begint met de juiste bestandsnaam. Natuurlijk is dit de eerste plaats om een zoekwoord gebruiken. Zonder zelfs maar te kijken naar het eigenlijke beeld, wil Google weten waar de afbeelding over gaat. Het is simpel: als het beeld een zonsopgang in Parijs is met de Notre Dame, moet de bestandsnaam niet DSC4536.jpg zijn, maar wel Notre-Dame-paris-sunrise.jpg. Het belangrijkste zoekwoord zou zijn Notre Dame, want dat is het belangrijkste onderwerp van de foto.

✅ Afmetingen

De laadtijden zijn een belangrijk SEO aspect. Hoe sneller de site, het makkelijker om te bezoeken en indexeren van een pagina. Afbeeldingen kunnen een enorme impact hebben op de laadtijden, vooral als je een enorme afbeelding moet laden. Het hele beeld zal nog moeten worden geladen. Schaal de afbeelding om de grootte die je wilt laten zien. WordPress helpt door het verstrekken van het beeld in meerdere afmetingen na het uploaden al. Helaas betekent dat niet dat de bestandsgrootte verkleint, maar enkel het formaat.

✅ Verminder de bestandsgrootte

De volgende  SEO stap moet zijn om ervoor te zorgen dat de geschaalde afbeelding wordt vertoond in de kleinste bestandsgrootte. Er zijn tools voor als:  TinyPNG.

✅ Welk bestandstype gebruiken?

De meest voorkomende en meest gebruikte bestandstypes voor afbeeldingen zijn: JPG en PNG. Ook WEBP maakt een opmars en kan je in gebruiken nemen.

0 reacties