Afbeeldingen optimaliseren

Home E Blog E Afbeeldingen optimaliseren

Voor frequente bloggers of website eigenaars met sporadisch nieuws: vraag je je wel eens af of een afbeeldingen bij je artikel moet toegevoegd worden? Er is maar één antwoord: Ja!

Afbeeldingen geven een meerwaarde aan een artikel, het leest aangenamer en een goede afbeelding kan onmiddellijk duidelijk maken waar je artikel over gaat. Nog een pluspunt is dat het gewoon goed is voor zoekmachine optimalisatie.Afbeeldingen optimaliseren

Afbeeldingen voorbereiden voor gebruik in uw artikel

Wanneer u het juiste beeld wil gebruiken, ofwel een illustratie, grafiek of foto hebt gevonden, is de volgende stap om te optimaliseren voor gebruik op uw website. Er zijn een aantal dingen om rekening houden:

Kies de juiste bestandsnaam

SEO Afbeeldingen begint met de juiste bestandsnaam. Natuurlijk is dit de eerste plaats om een zoekwoord gebruiken. Zonder zelfs maar te kijken naar de eigenlijke beeld, wilt u Google weten wat het beeld is over. Het is simpel: als uw beeld een zonsopgang in Parijs is met de Notre Dame, moet de bestandsnaam niet DSC4536.jpg, maar Notre-Dame-paris-sunrise.jpg. Het belangrijkste zoekwoord zou zijn Notre Dame, want dat is het belangrijkste onderwerp van de foto.

Afmeting

De laadtijden zijn een belangrijk SEO aspect. Hoe sneller de site, het makkelijker om te bezoeken en indexeren van een pagina. Afbeeldingen kunnen een enorme impact hebben op de laadtijden, vooral als je een enorme afbeelding moet laden. Het hele beeld zal nog moeten worden geladen. Schaal de afbeelding om de grootte die u wilt laten zien. WordPress helpt door het verstrekken van het beeld in meerdere afmetingen na het uploaden al. Helaas dat betekent niet dat de bestandsgrootte verkleint is enkel het formaat.

Verminder de bestandsgrootte

De volgende  SEO stap moet zijn om ervoor te zorgen dat geschaalde afbeelding wordt vertoond in de kleinste bestandsgrootte. Er zijn gereedschappen voor. Zoals bijvoorbeeld: JPEGmini.com of TinyPNG.

Reacties

0 reacties