De beste SEO technieken

Home E Blog E De beste SEO technieken

Wat zijn de beste SEO technieken waarmee je goed kunt scoren in zoekmachines? In de afgelopen jaren heeft Google verschillende malen aanpassingen gedaan aan het zoeksysteem. Vroeger waren er heel weinig websites. Het was voor de zoekgigant dus niet zo moeilijk om een lijst met resultaten te tonen na een zoekopdracht.

Tegenwoordig komen er elke dag weer tal van nieuwe websites bij. Om een zuivere lijst met resultaten te tonen doet Google regelmatig ingrepen in het zoeksysteem. Er is veel bekend over de werking van dit systeem. Door de beste SEO technieken toe te passen kun je ervoor zorgen dat je hoog in Google komt te staan. Voor sommige niches geldt dat dit heel eenvoudig en snel te realiseren is. Er zijn echter ook niches waarin hoog in Google komen knap lastig is. In dit artikel nemen wij de beste SEO technieken met je door. De beste SEO technieken kun je toepassen op je website. Of je dan direct hoog in Google komt is afwachten, het is op voorhand nooit met zekerheid te zeggen namelijk.

SEO De beste techniekenLaadtijd van je website

Als we het hebben over de beste SEO technieken dan is de laadtijd van je website een hele belangrijke. Steeds meer mensen maken gebruik van het CMS WordPress. Er is niks mis met dit CMS, maar de laadtijd laat nog wel eens te wensen over. Omdat je eenvoudig plugins kunt installeren heb je al snel tal van plugins actief staan. Dit kan leiden tot traagheid. Een snelle laadtijd is echter enorm belangrijk, want Google kijkt er naar. Snelle websites hebben een streepje voor op websites die traag zijn.

Title en meta description

De title en meta description vertellen Google waar een pagina over gaat. Zorg er dus voor dat je de title en meta description op elke pagina binnen je website toepast. Voor elke pagina geldt dat de title en meta description uniek dienen te zijn. Als je deze on-page SEO eigenschap goed op je website toepast kun je goed scoren in Google.

Unieke en goede content

Ook unieke en goede content is één van de zaken die onder de beste SEO technieken vallen. Hebben je teksten een goede inhoud en lezen ze lekker? Niet alleen je bezoekers willen een goede tekst, maar ook Google. Zorg voor een goede keyword density. Stel dat je tekst over Frankrijk gaat, zorg er dan bij een tekst van 300 woorden dat het woord Frankrijk zo’n 6 – 9x voorkomt. Komt het woord vaker voor, dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor de notering in de zoekresultaten van Google.

De beste SEO technieken

Naast de SEO technieken waar je net kennis mee hebt gemaakt zijn er nog een aantal andere. Als je serieus werk wilt maken van de SEO van je website, koop dan een goed boek waarin je alle tips kunt vinden. Wees geduldig, want het kan even duren voordat je merkt dat de beste SEO technieken die je hebt toegepast effect hebben.

0 reacties