Dit zijn de 10 duurste domeinnamen aller tijden

Home E Blog E Dit zijn de 10 duurste domeinnamen aller tijden

Piet Beertema was op 1 mei 1986 de allereerste persoon ooit die een .nl-domeinnaam registreerde. De Nederlander claimde de domeinnaam ‘CWI.nl’. In de zomer van 2020 werd de zes miljoenste .nl-domeinnaam vastgelegd. Je kan tegenwoordig dan ook vrijwel alles op het internet terugvinden. De domeinnamen zijn hierdoor ook een stuk populairder en waardevoller geworden. Een goede domeinnaam is simpelweg bijzonder waardevol. Sommige bedrijven hechten meer waarde aan een goede domeinnaam dan een mooie vestiging in de binnenstad. Wij hebben hieronder de 10 duurste domeinnamen aller tijden voor jullie op een rijtje gezet:

Nummer 10: Porn.com – 8 miljoen euro

Seks en het internet gaan hand in hand met elkaar. Al sinds de start van het internet kan je online dan ook sekswebsites terugvinden. Sterker nog, online porno is het meest bezocht op het internet. De webmasters kunnen dan ook onwijs veel geld verdienen aan de lucratieve niche. De domeinnaam ‘Porn.com’ werd ooit te koop aangeboden en verkocht voor een bijzonder hoog bedrag van acht miljoen euro. De reden waarom deze domeinnaam zo extreem waardevol is omdat de gebruikers al uit zichzelf deze domeinnaam intikken en er geen tussenkomst van een zoekmachine noodzakelijk is.

Nummer 9: Fund.com – 8,5 miljoen euro

Hoe simpeler een domeinnaam, des te meer geld deze kan opbrengen. De gebruikers van het internet kiezen voor eenvoud. Dat bleek ook wel toen in 2008 de domeinnaam ‘Fund.com’ werd verkocht voor een droombedrag van 8,5 miljoen euro. Destijds werd de domeinnaam de duurste aller tijden, maar dat was uiteindelijk maar voor een korte tijd. Fund.com is tegenwoordig een website met als onderwerp het beheer van fondsen. Echter zijn de resultaten hoogstwaarschijnlijk tegengevallen, want de domeinnaam werd enkele jaren later weer te koop aangeboden.

Nummer 8: Hotels.com – 9,2 miljoen euro

Een gelukkige en vindingrijke webmaster wist de domeinnaam ‘Hotels.com’ vast te leggen. Een goede zet, want in 2001 besloot Hotels Worldwide een bedrag neer te leggen van 9,2 miljoen euro voor de domeinnaam. Echter bleek dat het bedrijf nog veel en veel meer kon betalen voor de domeinnaam. Hotels.com is vanzelfsprekend een site waar gebruikers eenvoudig een hotelkamer kunnen boeken. Een goede zet van Hotels Worldwide!

Nummer 7: Sex.com – 11,8 miljoen euro

De domeinnaam ‘Sex.com’ is vanzelfsprekend één van de waardevolste op het internet. Het domein is sinds de start van het internet al diverse keren verkocht. Het aantal bezoekers is bizar hoog en dat geldt ook voor de inkomsten. Een oude eigenaar van de domeinnaam verdiende op het hoogtepunt enkele tonnen op maandbasis. Het bedrag van 11,8 miljoen euro dat ooit afgerekend is voor het domein, het is eigenlijk een schijntje.

Nummer 6: Insure.com – 13,5 miljoen euro

De persoon die als eerste ‘Insure.com’ wist te registeren was er natuurlijk al vroeg bij. De eigenaar besloot de domeinnaam enkele jaren later voor 130.000 euro te verkopen aan een groot bedrijf. Het leek een goede zet, maar dat was het niet. Acht jaar na de verkoop besloot het bedrijf de domeinnaam weer te koop aan te bieden. De koper legde 13,5 miljoen euro neer voor de domeinnaam. De huidige eigenaar is Quin Street, een bekende handelaar in extreem waardevolle domeinen.

Nummer 5: 360.com – 14,3 miljoen euro

De eigenaar van het bedrijf Qihoo heeft het prima voor elkaar. De Chinees Hongyi heeft een bedrijf met meerdere miljarden op de bankrekening. Hardware en software leveren Qihoo het meeste geld op. Geen slecht idee om in dat geval de domeinnaam ‘360.com’ vast te leggen. Het bedrag van 14,3 miljoen euro is natuurlijk wel wat overdreven, maar het is natuurlijk een schijntje voor zo’n groot Chinees bedrijf.

Nummer 4: Internet.com – 15,1 miljoen euro

Dezelfde eigenaar als van de domeinnaam ‘Insure.com’ besloot ook om ‘Internet.com’ te kopen. In 2009 bezochten ruim vijftien miljoen mensen de website. Dit is een enorme doelgroep, al gaat het uitsluitend om inkomsten uit reclamebanners. Het bedrijf Quin Street betaalde net meer dan vijftien miljoen euro voor de domeinnaam. Een hoog bedrag, maar wel voor een domeinnaam met een enorme potentie.

Nummer 3: PrivateJet.com – 25,2 miljoen euro

Het verschil tussen plek vier en drie lijkt klein, maar ‘PrivateJet.com’ bracht ruim tien miljoen euro meer op. Vliegtuigen is big business en de kopers van vliegtuigen zijn luxe gewend. Een premium domeinnaam als PrivateJet.com is dan ook uitzonderlijk. Opvallend is dat de nieuwe eigenaar 25,2 miljoen euro betaalde voor een domeinnaam met twee woorden. Normaliter worden deze hoge bedragen uitsluitend neergelegd voor domeinnamen met één woord.

Nummer 2: VacationRentals.com – 29,5 miljoen euro

Het gigantische bedrijf HomeAway kent in zijn niche veel grote concurrenten. Het is dan ook niet gek dat de premium domeinnamen in deze branche voor bizar hoge geldbedragen worden verkocht. De domeinnaam ‘VacationRentals.com’ ging over de kop voor 29,5 miljoen euro. Expedia was ook zeer geïnteresseerd, maar moest zijn meerdere erkennen in HomeAway. Vanzelfsprekend zijn de inkomsten van het bedrijf dan ook flink toegenomen na de aankoop van de domeinnaam.

Nummer 1: Insurance.com – 30 miljoen euro

De domeinnaam ‘Insurance.com’ staat op de eerste plaats met een verkoopprijs van 30 miljoen euro. En jawel, ook deze domeinnaam werd gekocht door het bedrijf Quin Street. Verzekeringen kunnen veel geld opleveren en dat blijkt ook wel uit de verkoopprijs van dit domein. De waarde van het domein werd gebaseerd op het hoge bezoekersaantal.

6 Reacties

 1. Bizar dat er zoveel wordt betaald voor een domeinnaam, maar ja, aan de andere kant, het levert natuurlijk ook behoorlijk wat op.

  Antwoord
 2. Wauw echt bizar dat er zoveel voor een domeinnaam wordt betaald, maar dit is helaas al jaren zo als je vroeger een goede naam hebt vastgelegd kun je er nu dikke winst op maken. Nu zijn dit ook wel namen waarvan ik denk dat ze enorm veel kunnen opleveren dus ik snap het wel.

  Antwoord
 3. Gekke henkie! zoveel zou ik nooit willen betalen voor een domeinnaam. Het moet wel leuk blijven.

  Antwoord
 4. Wat een grappig lijstje, nooit geweten dat domein namen zo veel waard kunnen zijn….

  Antwoord
 5. Wat een bedragen voor een domeinnaam. Ik heb er zelf ook 1 maar net zoveel voor betaald. Uit me hoofd 30,00 per jaar

  Antwoord
 6. Pff!! Dat is toch niet normaal meer. Wel grappig om te weten

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.