Een WordPress webshop, wat zijn de mogelijkheden?

Home E Blog E Een WordPress webshop, wat zijn de mogelijkheden?

WordPress is één van de meest toegankelijke platformen op de markt voor wat het creëren van een website of webshop betreft. In eerste instantie werd WordPress gelanceerd als een systeem voor het maken van een zogenaamde blog, maar door de jaren heen is de toepasbaarheid van WordPress aanzienlijk uitgebreid. Tegenwoordig is het realiseren van een WordPress webshop bijvoorbeeld eveneens perfect mogelijk, al dien je daarvoor wel gebruik te maken van de Woocommerce plugin. Ben jij eveneens geïnteresseerd om voor jouw bedrijf gebruik te maken van een WordPress webshop? Wij hebben de uitstekende mogelijkheden van dit platform voor het realiseren van een webwinkel alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Hoe een WordPress webshop maken?

Voor het realiseren van een WordPress webshop heb je nood aan verschillende zaken. In eerste instantie zal je natuurlijk het platform moeten installeren, maar daarmee heb je niet voldoende. Het bouwen van een webwinkel doe je bij WordPress namelijk door het installeren van een speciale plugin genaamd ‘Woocommerce’. Deze plugin is net als WordPress zelf in de basis volledig gratis. Echter moet het gezegd dat diverse, voor veel webwinkels cruciale uitbreidingen wel degelijk betalend zijn. De mogelijkheden van Woocommerce zijn bijzonder uitgebreid, maar op het ogenblik dat je bijvoorbeeld de beschikking wenst te krijgen over een doorgedreven facturatie is de kans groot dat je daarvoor even wat euro’s op tafel moet leggen. Hoe dan ook is het realiseren van een WordPress webwinkel in de praktijk wel altijd een stuk voordeliger dan het van de grond af aan laten bouwen van een compleet systeem.

WordPress webshop

Eenvoudig integreren van betaalopties in een WordPress webshop

Het draait bij het WordPress systeem voor een groot deel rond gebruiksvriendelijkheid en Woocommerce trekt die lijn eigenlijk perfect door. Eén van de meest cruciale en belangrijke onderdelen van je webshop zijn de betaalopties die worden aangeboden. Standaard is het zo dat in Woocommerce uitsluitend een betaling op factuur is ingebouwd. Echter is het op zeer eenvoudige wijze mogelijk om daar extra mogelijkheden aan toe te voegen. Wil je graag betalingen ondersteunen met Paypal, Bancontact & iDeal (voor Nederlandse klanten) of nog andere opties? Het is vaak slechts een kwestie van de ondersteuning te activeren of een extra plugin toe te voegen. Let wel, voor het verwerken van de betalingen dient er wel gebruik te worden gemaakt van de diensten van een betaalprovider. Dit brengt steeds bepaalde kosten met zich mee.

 

Een professionele webshop zoals jij die wenst

Het bestaan van een werkelijk enorm aanbod met plugins zorgt er voor dat de mogelijkheden voor het realiseren van een professionele webshop met Woocommerce werkelijk eindeloos zijn. Bovendien biedt ze je als ondernemer de mogelijkheid om jouw webshop precies volgens je eigen budget te bouwen. De optie om stelselmatig nieuwe functionaliteiten en verbeteringen door te voeren zorgt er voor dat jouw webshop continue evolueert en daarmee perfect de strijd met je belangrijkste concurrenten aan kan gaan. Woocommerce biedt net als WordPress bovendien ook alle mogelijke verbeteringen op vlak van SEO waardoor je met jouw webshop de hoogste posities in de belangrijkste zoekresultaten kan claimen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, indien je een professionele en bovendien betaalbare webwinkel wenst te beginnen is kiezen voor een WordPress webshop zeker en vast de moeite waard!

 

Meer informatie nodig over een WordPress webshop? Klik hier voor meer informatie, of neem contact op.

6 Reacties

 1. Wat een ontzettend handig artikel! Ga ik zeker even opslaan. Je weet maar nooit of hij in de toekomst van pas komt.

  Antwoord
 2. Ik vond het zo prettig dat ze een avg verklaring hadden. Zelf niet gebruikt maar wel ideeen uit gehaald. Maar er is veel meer blijkt wel

  Antwoord
 3. Ik maak ook altijd gebruik van WordPress voor het bouwen van websites. Erg fijn om mee te werken. Wel handig om erbij te vermelden dat het toevoegen van heel veel plugin’s niet heel slim is, dat maakt je website erg traag. Daarbij zijn er natuurlijk ook meer mogelijkheden dan WooCommerce! 🙂

  Antwoord
 4. Wat een handige tips voor een webshop

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.