Hoog in Google komen

Home E Blog E Hoog in Google komen

Hoog in Google komen, hoe doe je dat precies? Iedereen met een website is op zoek naar een antwoord op deze vraag. Hoog in Google komen zorgt voor meer bezoekers. Meer bezoekers zorgen uiteindelijk voor meer omzet. Kortom, hoog in Google komen kan dus heel gunstig voor je uitpakken. Maar welke technieken moet je toepassen om je website hoog in de zoeknoteringen te krijgen? In dit artikel geven wij je enkele tips en trucs die je op weg helpen.

Onderscheid in on-page en off-page SEO

Als je hoger in Google komen wilt moet je je grotendeels richten op SEO. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen on-page en off-page SEO. On-page SEO heeft met je website te maken. Denk bijvoorbeeld aan de linkstructuur, de snelheid van je website en de teksten die erop staan. Als we het over off-page SEO hebben dan gaat het meer om het aantal links naar je website toe en de vraag of je iets met Social Media doet.

Hoog in Google komen? Pas on-page SEO toe

On-page SEO toepassen kan op verschillende manieren. Kijk allereerst eens naar de teksten die op je website staan. Zijn deze voorzien van de juiste headings? Google scant je tekst en gebruikt hiervoor de headings. Deze zien eruit als H2, H3 en H4 bijvoorbeeld. Verder is het belangrijk om een juiste keyword density aan te houden in je artikelen. Een keyword density die tussen de 2 en 3% ligt wordt als ideaal gezien. Verder is het belangrijk dat je website snel wordt geladen. Hoog in Google komen met een trage website wordt heel lastig. Zorg dus voor een snelle laadtijd. Is je website traag? Dan kan het geen kwaad om een website bouwer in te huren die naar de snelheid gaat kijken. Met een snelle website hoog in Google komen is een stuk eenvoudiger.

Hoog in GoogleHoog in Google komen? Pas off-page SEO toe

Naast on-page SEO kun je nog veel meer doen. Op off-page SEO gebied kun je gaan kijken naar het aantal links naar je website toe. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk links naar je website komen, op gerelateerde site. Gaat je website over katten, zorg dan voor links op katten websites of dier gerelateerde websites. Verder kun je aan de slag met Social Media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Websites die gebruik maken van Social Media hebben een streepje voor bij Google. Maak er je nog geen gebruik van? Open dan gratis een account bij Facebook en Twitter bijvoorbeeld. Ontdek hoe eenvoudig Social Media werkt en hoe je het kunt toepassen.

Hoog in Google komen kost veel tijd

Een ding is zeker, hoog in Google komen lukt je niet in een week. Er kunnen maanden of zelfs jaren overheen gaan voordat je website op een mooie plek staat in de zoekmachine. Vooral als er veel concurrentie is kan het lang duren. Daarnaast bieden de tips die wij hebben gegeven geen garantie op een hoge plek in Google. Er zijn immers tal van concurrenten die precies dezelfde tips toepassen.

0 reacties