Reduceer laadtijd door afbeelding optimalisatie

Home E Blog E Reduceer laadtijd door afbeelding optimalisatie
Inhoudstabel

Zelfs met snelle internetverbindingen blijft een groot deel van de websites traag laden. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Het is mogelijk dat je internet toch niet zo snel werkt als je zelf denkt. Je webhosting is aan de trage kant of je website zelf is niet helemaal op en top. Vaak spelen te grote afbeeldingen hier een rol. Als je een website maakt of laat maken, moet je dit zeker meenemen vanaf het begin. Het kan een wezenlijk verschil maken in de laadtijd van je website.

Afbeelding optimalisatieTekst die op je website staat, zal altijd zeer snel geladen worden. Dat neemt niet veel data in beslag en zelfs een trage internetverbinding zal dit snel aankunnen. Maar vooral grote afbeeldingen, en dat is niet enkel in afmeting maar vooral in Kilobyte of zelfs Megabyte moet je zeker zien te beperken. Er bestaan enkele handige online tools om afbeeldingen kleiner te maken, zoals https://tinypng.com/ waarmee je JPG en PNG bestanden dezelfde afmetingen kan doen behouden, maar ze nemen minder data in beslag. Zo neem je minder plaats in op je webhosting pakket, maar de surfervaring voor je bezoekers of klanten zal ook veel aangenamer zijn.

 

Als je zelfs afbeeldingen maakt met Photoshop of Adobe Fireworks kan je van hieruit al starten om je afbeeldingen zo klein mogelijk te houden, maar wel een goede resolutie te behouden. Zo kan je de kwaliteit bepalen als je de afbeelding omzet naar een JPG bestand. Ga je voor kwaliteit 10 dan zal je afbeelding er goed uitzien, maar de grootte zal er ook naar zijn. Vaak is 7 – 8 voldoende voor gebruik op het internet.

0 reacties