SEO correct toepassen

Home E Blog E SEO correct toepassen

Wil je SEO correct toepassen? Waar moet je rekening mee houden? Als we het over SEO correct toepassen hebben dan kunnen we onderscheid maken tussen on-page en off-page SEO. Beide zaken moeten op orde zijn als je goed wilt scoren in zoekmachines.

SEO correct toepassen kost tijd, veel tijd. Sommige bedrijven hebben meerdere personeelsleden in dienst die fulltime bezig zijn met SEO. Vooral als er sprake is van veel concurrentie in de niche van je website, dan moet er voortdurend aan SEO gewerkt worden.seocorrecttoepassen

SEO correct toepassen op teksten

Als je nog niks aan SEO hebt gedaan is het verstandig om je eerst te richten op de teksten die op je website staan. Hier kun je vaak de meeste winst mee behalen namelijk. Zorg voor een minimale tekstlengte van 300 woorden en houd een goede keyword density aan. Wat is een keyword density? Stel dat je tekst over goedkope vakanties gaat, zorg er dan voor dat 2 – 3% van de tekst uit het keyword goedkope vakanties bestaat. Het keyword goedkope vakanties komt dan zo’n 10 keer voor in de tekst. Verder is het belangrijk om gebruik te maken van headings. H1, H2 en H3 zijn de belangrijkste. Deze tags geven aan waar je tekst over gaat, wat het hoofd onderwerp is en wat de subonderwerpen zijn.

SEO correct toepassen op de linkstructuur

SEO correct toepassen op de linkstructuur is, als je WordPress gebruikt, heel eenvoudig. Onder instellingen kun je de “permalinks” aanpassen. Zorg ervoor dat je de naam van de pagina of het bericht in de link terug ziet. Een SEO vriendelijke URL ziet er dan zo uit: https://kmowebdiensten.be/diensten/website-laten-maken. Gebruik je geen WordPress maar een eigen CMS bijvoorbeeld, neem dan contact op met de website bouwer om na te gaan hoe de URL’s SEO vriendelijk gemaakt kunnen worden.

SEO correct toepassen: een snelle website

Je website versnellen is ook een manier als je SEO correct toepassen wilt. Snelle websites zul je sneller hoog in Google zien staan in vergelijking tot websites die traag laden. Je website versnellen kan door middel van caching bijvoorbeeld. Maak je gebruik van WordPress, installeer dan een goede caching plugin. Sommige hosting aanbieder bieden ook de mogelijkheid om caching te activeren op de hosting omgeving. Informeer naar de mogelijkheden als je een snellere website wilt.

Off-page SEO correct toepassen

Je hebt net allerlei on-page SEO tips kunnen lezen. Het is echter ook belangrijk om de off-page SEO op orde te brengen. Zorg voor zoveel mogelijk gerelateerde links naar je website toe. Met gerelateerde links bedoelen wij links op websites in dezelfde niche. Heb je een website over koken, zorg er dan voor dat je links op zoveel mogelijk kook gerelateerde websites komt te staan. De stelling “hoe meer links, des te beter” is meestal waarheid, zolang deze maar gerelateerd zijn. Zorg daarnaast voor een spreiding als je links gaat laten plaatsen. Plaats er niet 40 in een week bijvoorbeeld, verdeel dit over enkele maanden. Op deze manier kun je SEO correct toepassen op je website!

0 reacties