Top 5 van Google bereiken

Home E Blog E Top 5 van Google bereiken

De top 5 van Google bereiken is in sommige gevallen heel eenvoudig, in andere gevallen moet je er enorm veel moeite voor doen. Het ligt er namelijk maar net aan hoeveel concurrentie er is in de branche waarin de website actief is. Als het gaat om een website over hypotheken of last minute vakanties bijvoorbeeld, dan is de top 5 van Google bereiken enorm lastig. Er zijn namelijk tal van concurrenten. Ze willen allemaal maar één ding, een hoge positie in Google. In de net genoemde branches besteden sommige bedrijven duizenden euro’s per maand aan SEO. Het is dus vaak zo dat de bedrijven met het meeste geld de top 5 van Google bereiken kunnen. Heb je echter een website in een branche waarin weinig concurrentie is, dan is het een stuk eenvoudiger om de top 5 van Google te bereiken. De top 5 van Google bereiken gaat in ieder geval niet vanzelf, je zult gebruik moeten maken van bepaalde technieken.

Top 5 van Google bereiken door goede on-page SEO

Zorg in ieder geval voor een goede on-page SEO. Uit welke zaken bestaat on-page SEO? Je kunt hierbij denken aan het volgende:

  • SEO geoptimaliseerde teksten
  • Een goede keyword density
  • Gebruik maken van afbeeldingen
  • Een goede linkstructuur
  • Een snelle website

top 5 in google
Unieke title en meta description per pagina

Er zijn nog een aantal andere zaken, maar dit zijn de belangrijkste. Zorg ervoor dat je teksten goed geoptimaliseerd zijn. Dit doe je door de juiste lengte, headings en keyword density toe te passen. De top 5 van Google bereiken is ook mogelijk door gebruik te maken van afbeeldingen. Mensen die Google afbeeldingen raadplegen kunnen dan bij je website uitkomen. Wat is een goede linkstructuur? Zorg ervoor dat de namen van je pagina’s of berichten in de linkstructuur voor komen. Een goede SEO link ziet er als volgt uit: www.mijnwebsite.nl/vakanties/frankrijk/. Dit is beter dan www.mijnwebsite.nl/pageID=26 bijvoorbeeld. De eerste link vertelt Google waar de betreffende pagina over gaat. Als je gebruik maakt van het tweede voorbeeld heeft Google geen flauw idee. Websites met een goede linkstructuur hebben dus een streepje voor.

Top 5 van Google bereiken met marketing

Als je veel geld tot je beschikking hebt kun je gebruik maken van Google AdWords. Dit is het advertentieprogramma van Google. Hoe werkt het precies? Het principe is heel eenvoudig. Je kunt zelf een advertentietekst bedenken. Google zal deze tekst beoordelen en, indien akkoord goedkeuren. De tekst verschijnt dan boven de zoekresultaten in Google, bij de betaalde links. Je staat hierdoor op nummer 1 in Google eigenlijk. Niet in de organische zoekresultaten, maar wel in de betaalde. Telkens als iemand op je advertentie klikt wordt er een bepaald bedrag in rekening gebracht. Op deze manier kun je de top 5 van Google bereiken, maar deze manier kost je dus wel geld. Wij wensen je veel succes met de top 5 van Google bereiken, of je dit nu met een goede on-page SEO gaat doen of met Google AdWords!

0 reacties