Verbeter de usability van je website

Home E Blog E Verbeter de usability van je website

Hoe mooi een website ook is, als de inhoud of producten moeilijk te vinden zijn, dan gaat de website volledig zijn nut voorbij. We geven enkele tips om de usability te verbeteren en te verzekeren dat je bezoekers op de website blijven.

Typografie

Een eerste tip is de typografie van je content te optimaliseren. Een onduidelijk of te klein lettertype maakt het voor de bezoeker moeilijk om alle teksten te ‘scannen’ en snel te vinden wat hij of zij zoekt. Zorg dus voor een een goede spatiëring tussen de woorden en de lijnen tekst. Hoe langer een lijn tekst is, hoe meer witruimte er tussen de lijnen moet aanwezig zijn. Vergeet niet het lettertype groot genoeg te maken zodat alle tekst makkelijk kan gelezen worden. Ideale lettertype grootte is 14 – 16 afhankelijk van het font. Kies een eenvoudig lettertype zonder teveel krullen.

Website usability verbeteren

WordPress

Maak het voor je bezoekers makkelijk om de inhoud te vinden waar ze naar op zoek zijn. Als je vele artikelen hebt en een bezoeker moet zijn weg banen om het juiste artikelen te vinden, dan moet je een handig menu of zoekfunctie voorzien zodat de bezoeker zo de weg kan vinden. Een CMS als WordPress is het perfecte platform om dit te voorzien. Je blog artikelen worden dan opgeslaan en zijn op de website chronologisch vermeld, met mogelijkheid om een archief te plaatsen. De WordPress zoekfunctie maakt het compleet.

Website snelheid

Optimaliseer je website zodat deze snel geladen is, ook dit speelt mee om geen bezoekers te verliezen. Vele bezoekers klikken weg als een website niet binnen de 5 tot 10 seconden geladen is. Zelfs met hoge snelheid internetverbinding kan het nog voorkomen dat je website helemaal niet snel geladen is. WordPress kan hier opnieuw een goede partner zijn, het systeem is op zich al geoptimaliseerd om snel te werken. En zelfs websites met veel inhoud zijn zeer goed te optimaliseren met WordPress. Ook degelijke webhosting kan hier meespelen. KMOwebdiensten.be werkt steeds met WordPress om websites te maken en we bieden ook webhosting aan. Een totaalpakket dus.

Nog een kleine tip, zorg dat alle links in een tekst goed werken. Niets zo lastig voor een bezoeker om in een interessant artikel te willen verder klikken, maar in een doodlopende straat terecht komt.

0 reacties