Voldoet jouw website aan de eisen van 2019?

Home E Blog E Voldoet jouw website aan de eisen van 2019?

Als beheerder van een website ben je er waarschijnlijk al wel achter gekomen dat het onderhouden van een website meer tijd in beslag kan nemen dan je zou willen. Om te blijven voldoen aan de verwachtingen van de steeds kritischer wordende bezoekers, moet webmasters hun website constant aanpassen. Ben je benieuwd of jouw website nog voldoet aan de eisen die bezoekers in 2019 aan websites stellen? In dit artikel geven we jou een handig overzicht van de belangrijkste aandachtspunten!

Voldoet jouw website aan de eisen van 2019

Zorg voor een optimale gebruikerservaring

Wist je dat de bezoeker van een website doorgaans binnen slechts enkele secondes de beslissing maakt om de website weer te verlaten? De oorzaak hiervan is dat de bezoeker vaak de verwachting heeft gecreëerd de informatie niet te kunnen vinden op de betreffende website. Het mogelijke resultaat kan zijn dat potentiële klanten ervoor kiezen om voortaan niet jouw website te bezoeken, maar die van de concurrent. Om te voorkomen dat je op deze manier potentiële klanten kwijtraakt, is het van groot belang om voor een uitstekende gebruikerservaring te zorgen. Er zijn verschillende (eenvoudige) manieren waarop je de gebruikerservaring van de bezoeker al aanzienlijk kunt verbeteren. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Het installeren van een SSL certificaat

Door jouw website te beveiligen met een SSL certificaat, laat je aan bezoekers zien dat hun persoonlijke informatie op jouw website veilig wordt verwerkt. Ondanks dat nog steeds enorm veel websites in 2019 niet zijn voorzien van een SSL certificaat, zien steeds meer webmasters de noodzaak hier wel van in. Tegenwoordig zien partijen als Google de aanwezigheid van een SSL certificaat als een vereiste voor het hoger plaatsen van een website in de zoekresultaten.

Het gebruik van een responsive layout

Wist je dat tegenwoordig 4 op de 5 Nederlanders in het bezit is van een smartphone? Gemiddeld gezien is het zelfs zo dat 52 procent de websitebezoeken afkomstig zijn van een smartphone of tablet. Het aandeel van bezoekers dat via een desktop websites bezoekt neemt al jaren gestaag af. Hoewel het vanzelfsprekend lijkt dat een website ook goed moet worden weergegeven op een mobiele telefoon of tablet, zijn nog steeds veel layouts niet geschikt voor weergave op mobiele apparaten. De oplossing hiervoor is relatief simpel: maak van jouw layout een responsive layout! Een responsive layout zorgt ervoor dat de weergave van jouw website altijd wordt aangepast naar het apparaat van de bezoeker.

Het optimaliseren van de snelheid van de website

Vind je het zelf ook niet vervelend als je enorm lang moet wachten op het laden van een website? Natuurlijk is het niet moeilijk om jezelf in te beelden dat potentiële klanten vaak erg weinig geduld hebben wanneer zij online naar producten of diensten zoeken. Door het vluchtige karakter van het internet, zullen potentiële klanten snel de website verlaten op het moment dat het laden hiervan te lang duurt. Naast het verliezen van potentiële klanten, zorgt een trage website ook voor een lagere positie in de zoekresultaten van Google. De snelheid van een website is namelijk één van de beoordelingscriteria van Google voor het bepalen van de positie van een website in zoekresultaten.

 

Hulp nodig met het toekomstbestendig maken van jouw website?

Natuurlijk begrijpen wij dat je liever niet zoveel tijd wilt besteden aan het onderhouden van jouw website(s), maar je liever wilt richten op het ondernemen. Gelukkig kunnen wij ervoor zorgen dat jouw website op korte termijn toekomstbestendig wordt gemaakt, waardoor je zeker weet dat je jouw bezoekers het optimale gebruikersgemak biedt. Wil je de mogelijkheden voor het onderhouden van jouw website met ons bespreken? Neem contact op, klik hier voor meer informatie.

2 Reacties

  1. Bijzonder artikel! Ik bedank u voor deze aandachtspunten. Het optimaliseren van de snelheid van de website is iets waaraan er zeker aandacht besteed moet worden, omdat je hierdoor meerdere klanten kan aantrekken en het zorgt namelijk voor een boost aan je website.

    Antwoord
  2. De oplossing hiervoor is relatief simpel: maak van jouw layout een responsive layout!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.