Waar moet je op letten, als je een website laat vernieuwen?

Home E Blog E Waar moet je op letten, als je een website laat vernieuwen?

Ben je momenteel de trotse bezitter van een fraaie website voor je onderneming of een eigen webwinkel? In veel gevallen zal het dan lastig zijn om de website te laten vernieuwen door een externe partij. “Never change a winning team” zegt men immers vaak!

Toch kan het voor het verhogen van de conversie of het meegaan met de trends noodzakelijk zijn om uw website van de nodige vernieuwing te voorzien. Dit kan op het gebied van de vormgeving van de website of webwinkel zijn, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van content en producten. Wanneer u kiest voor het laten vernieuwen van je website, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee dient te houden. Deze aspecten lichten we in dit artikel verder toe!

Het vernieuwen van de vormgeving van je website

Het vernieuwen van de vormgeving van je website is de meest ingrijpende verandering, doordat de website er ineens heel anders uit lijkt te zien voor je bezoekers. Enerzijds kan dit positief zijn en meer bezoekers trekken, anderzijds kan het je bestaande klanten afschrikken. Denk bijvoorbeeld aan een verandering, waarbij de structuur van de website ineens sterk veranderd is. Dit maakt het voor je klanten minder aantrekkelijk om nog aankopen bij je te doen.

Bij het vernieuwen van de vormgeving van je huidige website is het daarom belangrijk om bepaalde elementen gelijk te houden. De structuur is hier een voorbeeld van, maar ook het karakter van de webwinkel moet zo goed mogelijk behouden blijven. Staat de webwinkel bijvoorbeeld bekend om z’n fraaie header? Verander deze dan niet direct, om de identiteit van de webwinkel te behouden.

website vernieuwen

Voeg nieuwe content toe aan je blog of webwinkel

Naast het vernieuwen van de vormgeving van je website of webwinkel, is het belangrijk om je blog of webwinkel af en toe te voorzien van nieuwe content. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van interessante artikelen, maar ook door nieuwe producten aan een webwinkel toe te voegen. Het is hierbij belangrijk, dat de content gerelateerd is aan de producten die je als onderneming aanbiedt. Voor een website in de IT-branche zijn artikelen over fashion bijvoorbeeld absoluut niet geschikt. Integendeel!

0 reacties