Webdesign tips voor 2017

Home E Blog E Webdesign tips voor 2017

Hoe zal de toekomst eruit zien qua webdesign? Wij geven je alvast wat handige webdesign tips voor 2017, zodat jij je website up to date houdt en bijblijft met alle ontwikkelingen.

Flat design

Eén van de trends die in 2016 al erg populair was en die in 2017 alleen maar zal groeien is flat design. Vooral in nieuwe websites zie je dit veelvuldig terugkomen. Met een flat design zal je website er ontzettend strak uit zien. De website is dan overigens niet helemaal plat. Bij ontwerpen van logo’s en buttons kan het wel wat meer 3D effect hebben allemaal.

2017Storytelling

Op steeds meer websites wordt er gebruik gemaakt van interactieve storytelling. Hierbij zorg je ervoor dat de mensen die op je site komen geïnteresseerd raken in jouw verhaal of achtergrond. Mensen die meer over jou als persoon te weten komen hebben het idee dat ze je al een beetje kennen en zijn daarom sneller geneigd om zaken met je te doen. Interactieve storytelling zal in 2017 nog vaker voorkomen, omdat er steeds meer technieken worden ontwikkeld om dit te realiseren.

Donkere thema’s

De layout van veel websites is tegenwoordig een stuk donkerder. Er wordt dan vooral met de letters meer kleur in gebracht. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van zwart-wit foto’s, waar dan tekst bij staat in een felle kleur. Vooral deze combinatie zorgt ervoor dat een website er strak en modern uitziet.

Aquarel

Aquarel is een trend die we in 2017 ook kunnen verwachten. Dit komt vooral dankzij Pinterest en Instagram, waar plaatjes met aquarel al vaak erg populair zijn. Steeds meer bedrijven gebruiken deze ‘watercolor’ ook op hun website, bijvoorbeeld in hun logo of header. Er zijn tegenwoordig ook een hoop Watercolor fonts te verkrijgen die ideaal zijn voor deze websites.

Andere webdesign tips voor 2017

Het is goed mogelijk dat er nog andere ontwikkelingen plaatsvinden op het gebied van webdesign. Soms is iets opeens een trend, zonder dat dit vooraf te voorspellen was. Het is maar afwachten wat 2017 voor webmasters brengt en welke ontwikkelingen er komen. Eén ding staat vast: er worden ook in 2017 een hoop prachtige websites gemaakt.

0 reacties