Welke drie WordPress plugins mag je niet vergeten?

Home E Blog E Welke drie WordPress plugins mag je niet vergeten?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om gebruik te maken van een WordPress website zijn er verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden. Het gaat hierbij uiteraard over het design waar gebruik van wordt gemaakt, maar wat bovendien ook te denken van de WordPress plugins die je gaat gebruiken? Deze laatste zijn bijzonder belangrijk. Niet alleen verbeteren ze namelijk de kwaliteit en veiligheid van je website, daarnaast zijn dit eigenlijk stukjes code die voor jou werken. Of het nu gaat om het SEO-vriendelijk maken van je website of het voorkomen van inbraakpogingen door kwaadwillige hackers, de drie WordPress plugins die vermeld staan op deze pagina mag je nooit over het hoofd zien!

1. Yoast SEO

Het belang van SEO hoeft tegenwoordig absoluut niet meer benadrukt te worden. De manier waarop SEO kan worden gerealiseerd met een bepaalde website is vaak behoorlijk complex. Dit geldt niet voor WordPress. Door de jaren heen zijn namelijk meerdere uitstekende SEO WordPress plugins op de markt verschenen die je onder meer de mogelijkheid bieden om op efficiënte wijze een meta-omschrijving en SEO-titel aan je pagina of bericht toe te voegen. Eén van de beste WordPress plugins op dit vlak is ongetwijfeld ‘Yoast SEO’. Het installeren van deze plugin zorgt er voor dat alle informatie die relevant is voor de zoekmachines meteen goed wordt opgezet. Voor veel gebruikers van WordPress is dit dan ook met recht en rede één van de plugins die ze als eerste installeren.

Wordpress plugins

2. Jetpack

Het WordPress systeem is in de basis reeds bijzonder uitgebreid. Haar toegankelijke karakter zorgt er bovendien voor dat het systeem met veel plezier door beginnende website-eigenaars wordt gebruikt. Hoe fantastisch de standaard versie van WordPress ook mag zijn en hoeveel mogelijkheden ze ook reeds mag bieden voor het opzetten van een professionele website, er zijn ook enkele functionaliteiten die standaard niet aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een contactformulier evenals een bescherming tegen zogenaamde ‘brute force attacks’. Het spreekt bovendien voor zich dat je als website-eigenaar ook graag weet hoe goed je website precies presteert, maar ook statistieken ontbreken standaard bij WordPress.

Bovenstaande gebreken kunnen perfect worden opgevangen door middel van de Jetpack plugin. In plaats van een groot aantal individuele WordPress plugins te moeten installeren is het met behulp van Jetpack mogelijk om in één klap een grote hoeveelheid nieuwe functies aan je website toe te voegen. Ondanks het feit dat Jetpack zeker voor de beginnende gebruiker van WordPress een aanrader kan zijn dient er wel rekening mee te worden gehouden dat deze je website net wat trager kan maken. Snelle WordPress hosting is dan ook aan te raden.

3. WP Super Cache

In een tijd waarin alles steeds sneller moet gaan willen we niet graag eindeloos moeten wachten tot een bepaalde website is ingeladen. Een traag werkende website wekt niet alleen behoorlijk wat frustratie op bij je bezoekers, daarnaast oefent dit ook nog eens een negatieve invloed uit op de ranking van je website in de zoekresultaten. Met name zoekmachine Google heeft reeds meermaals aangegeven de laadsnelheid van een website als een zeer belangrijke factor te aanzien. Wil jij er ook zeker van zijn dat jouw WordPress website zo snel mogelijk laadt? In dat geval is de plugin ‘WP Super Cache’ één van de eerste WordPress plugins die je zal willen installeren!

11 Reacties

 1. Yesssss, ik heb ze alle drie! Ben super tevreden over de plugins, want ze maken bloggen voor mij echt een stuk simpeler!

  Antwoord
 2. Gelukkig heb ik ze alle drie!???

  Antwoord
 3. Bedankt voor de tips, de laatste had ik nog niet dus ik heb ‘m meteen geinstalleerd.

  Antwoord
 4. Ik heb er twee van de drie maar ben wel voorzichtiger geworden nu een paar keer mijn site crashte na plug ins invoeren.

  Antwoord
 5. Ja, ik heb ze warempel alledrie! Ik vind inderdaad heel prettig om te gebruiken.

  Antwoord
 6. Hele fijne tips weer, ik moet er ook echt even induiken om alles bij mijzelf te updaten , deze dei heb ik zeker 😀

  Antwoord
 7. Ook ik heb ze alledrie. Inderdaad erg fijne plugins!

  Antwoord
 8. super cache gebruik ik niet maar het klinkt wel erg handig!

  Antwoord
 9. Zelf heb ik heel lang Yoast gebruikt, met veel plezier. Nu gebruik ik Squirrly en dat vind ik erg prettig en net wat uitgebreider.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.