WordPress thema of maatwerk?

Home E Blog E WordPress thema of maatwerk?

Een website wordt vaak ook wel gezien als het digitale visitekaartje van een onderneming. Het is daarom belangrijk om potentiële klanten vanaf het eerste bezoek aan de website het gevoel te geven met een betrouwbare en professionele organisatie te maken te hebben. Wanneer jouw website gebruikmaakt van WordPress als Content Management Systeem (CMS), dan heb je de keuze uit duizenden verschillende layouts (ook wel ‘thema’ genoemd). In de praktijk blijkt echter dat een standaard thema lang niet altijd de beste keuze is. In dit artikel besteden we aandacht aan de keuze tussen een gratis of betaald WordPress thema en een webdesign op maat.

Een gratis of betaald WordPress thema?

Sta je momenteel voor de keuze of je gebruik gaat maken van een gratis of betaald WordPress thema? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de grootste verschillen tussen deze twee soorten thema’s. De gratis thema’s van WordPress zijn doorgaans erg simplistisch, zowel in de uitbreidingsmogelijkheden als in weergave. Hoewel de geschiktheid van een gratis WordPress thema uiteindelijk afhankelijk is van het doel van een website, zorgt het doorgaans voor een wat minder betrouwbare en professionele uitstraling. Een gratis WordPress thema wordt namelijk door veel verschillende websites gebruikt, waardoor het zomaar kan dat jouw website wordt verward met een andere website die hetzelfde thema heeft geïnstalleerd. De betaalde WordPress thema’s zien er vaak een stuk professioneler uit en hebben ook meer uitbreidingsmogelijkheden. Natuurlijk worden ook de betaalde WordPress thema’s door veel verschillende websites gebruikt, waardoor jouw website uiteindelijk nog steeds geen unieke uitstraling heeft. Daarnaast moeten dergelijke thema’s vaak nog flink worden aangepast om deze geschikt te maken voor jouw website.

Een betaald WordPress thema of een webdesign op maat?

Hoewel een betaald WordPress thema in sommige gevallen direct voldoet aan de wensen van de webmaster, blijkt in de praktijk vaak dat een dergelijk thema nog aanzienlijk moet worden aangepast. Het resultaat is uiteindelijk dat je een thema moet aanschaffen en dat je daarna nog veel kosten moet maken voor het laten aanpassen van het thema naar jouw persoonlijke wensen. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om een webdesign op maat te laten maken. Niet alleen heeft de klant bij een webdesign op maat volledige vrijheid in hoe de website eruit komt te zien, ook wordt er rekening gehouden met belangrijke zaken als snelheid van de website en specificaties van de hosting. Daarnaast ben je er bij een webdesign op maat van verzekerd dat er gebruik wordt gemaakt van meest recente technieken en de gebruikerservaring wordt geoptimaliseerd voor het doel van jouw website.

 

Hoewel je het natuurlijk belangrijk vindt dat jouw website een betrouwbare, professionele en gebruikersvriendelijke uitstraling heeft, wil je hier natuurlijk niet te veel kosten voor maken. Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van webdesigns op maat, waardoor wij een bij jouw budget passend voorstel kunnen doen. Onze webdesigns op maat worden voorzien van de meest recente technieken, waardoor wij uitsluitend websites met een snelle laadtijd afleveren. Daarnaast houden we rekening met de specificaties van jouw hostingpakket en kunnen wij jou desgewenst hierin adviseren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden? Neem vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact met ons op, of kom langs voor een heerlijke bak koffie!

8 Reacties

 1. interessant! mijn blog gebruikt inderdaad een gewoon gratis thema. De tekortkomingen waar ik tegenop liep, heb ik gedeeltelijk met code op kunnen lossen, maar het is toch nog niet helemaal zoals ik het zou willen. Voorlopig is mijn blog gewoon een hobby, maar als ik het ooit professioneel ga doen, laat ik het zeker ontwerpen!

  Antwoord
 2. Op moment heb ik nog een gratis theme maar wil in toekomst wel naar betaald gaan maar op moment nog geen geld voor vrij

  Antwoord
 3. Ik heb een betaald theme, maar ook daar zou ik een expert verbeteringen in kunnen laten aanbrengen inderdaad. Maar op dit moment hik ik tegen de kosten aan.

  Antwoord
 4. Voor de gemiddelde blogger of klein bedrijfje volstaat een gratis of betaald thema vaak wel, maar voor een professional of een groter bedrijf kun je niet buiten een maatwerk design uit. Dat zou ik voor mijn blog best willen, maar is vaak toch veel te duur.

  Antwoord
 5. Om een beetje kosten te besparen, houd ik bij een gratis theme. Hoop toch in de toekomst iets meer professionaliteit hierin te kunnen verwerken.

  Antwoord
 6. Super geschreven blog!

  Zelf heb ik mijn betaalde thema aangepast naar eigen smaak en dat maakt zeker een verschil ten opzichte van de gratis thema’s.

  Toch denk ik na het lezen van deze super blog. Dat het voor veel mensen een aanrader is om voor een op maat gemaakt thema te gaan. Omdat je dan een perfect op jou afgesteld thema krijgt.

  Antwoord
 7. Ik werk niet eens via WordPress maar als ik zou overschakelen zou ik voor een gratis thema gaan zolang je blog niet echt groot is. 🙂

  Antwoord
 8. Als je goed zoekt tussen de gratis thema’s zijn er echt heel veel mooie. Ik heb er ook gewoon één van WordPress werkt geweldig 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.