Zet video marketing in voor jouw bedrijf

Home E Blog E Zet video marketing in voor jouw bedrijf

Vandaag de dag is het mogelijk om voor jouw bedrijf gebruik te maken van verschillende vormen van marketing. We onderscheiden op dit vlak de nog steeds bestaande traditionele marketing die bestaat uit tekst en / of foto’s van de meer modernere en dynamische varianten. Neem nu bijvoorbeeld video marketing. Deze vorm van marketing oogt niet alleen aantrekkelijk, daarnaast is ze veel toegankelijker dan menig aantal bedrijven denken en heeft ze de kracht om complexe onderwerpen vereenvoudigd uit te leggen. Op deze pagina vertellen we je dan ook graag waarom en hoe ook jij video marketing in kan zetten voor jouw bedrijf.

Video Marketing

Eenvoudige weergave van complexe producten en diensten

Biedt jouw onderneming complexe producten en / of diensten aan en ben je op zoek naar een toegankelijke manier om deze voor te stellen aan je (potentiële) klanten? In dat geval kan video marketing je daarbij helpen. Het gewoon omschrijven van een product of dienst met tekst is vaak niet meteen verhelderend en ook foto’s doen lang niet altijd wat je er van verwacht. Bovendien gebeurt het niet zelden dat deze vormen van marketing opgaan in de massa, iets wat toch behoorlijk wat minder geldt voor video marketing.

 

Een aanzienlijke stijging van het aantal conversies

Het explosief toegenomen aantal marketing opties op het internet evenals de stijging van het aantal adverteerders heeft er voor gezorgd dat jouw campagne zomaar in het niets kan verdwijnen. Bovendien zorgt het omvangrijke aantal advertenties er ook niet zelden voor dat mensen er door verveeld geraken waardoor het aantal daadwerkelijke conversies tegenvalt. Recente cijfers hebben echter aangetoond dat video’s die als marketingproduct worden ingezet tussen de 64 & 85 procent efficiënter zijn in vergelijking met klassieke advertentieproducten. Dit zorgt voor een sterk verbeterde conversie en dat zonder extra kosten.

 

Creëer openheid en transparantie met je onderneming

Een ander voordeel van het inzetten van beeldmateriaal als vorm van marketing is terug te vinden in het feit dat er een open en transparant karakter door wordt gecreëerd. Dit gebeurt niet alleen door één van de medewerkers te laten opdraven in de video, daarnaast kan je op deze manier je (potentiële) klanten ook een inkijk bieden in bijvoorbeeld de kantoren en / of het productieproces. Dit schept vertrouwen, niet in het minst omdat op deze manier duidelijk wordt dat er achter de dienst of het product een echt professioneel bedrijf met gemotiveerde mensen schuilgaat.

 

Video marketing inzetten is veel toegankelijker dan je denkt

Ondanks bovenstaande voordelen moet het gezegd dat heel wat (beginnende) ondernemers nog steeds een beetje worden afgeschrokken door video marketing. Zij zijn namelijk van mening dat het (laten) maken van dergelijke video’s niet alleen zeer complex is, maar ook steeds gepaard gaat met hoge kosten. Dat is absoluut niet het geval. Sterker nog, het creëren van beeldmateriaal voor marketingdoeleinden en deze verspreiden is tegenwoordig razend eenvoudig. Niet in het minst de live functie van Facebook zorgt er bijvoorbeeld voor dat je op een rustig moment snel even een leuke videoboodschap met je volgers kan delen. Dit is gratis en je vergroot er ook nog eens de interactie met je (potentiële) klanten mee.

Benieuwd welke video’s wij al maakten? Neem hier een kijkje!

8 Reacties

 1. Ik zie om me heen inderdaad steeds meer videomarketing. Zelf merk ik dat ik er erg aan moet wennen. Ik lees sneller een tekst, dan dat ik een video bekijk. Maar ik heb al wel door dat ik daarmee een uitstervend ras ben ;).

  Antwoord
 2. Handig artikel. Ik ben sinds kort ook begonnen met videomarketing, heb dan wel geen complexe producten maar mijn klanten vinden het wel leuk de kleding op ‘live beeld’ terug te zien. Wat ik nog wel een uitdaging vind is bekendheid krijgen op YouTube. Ik zet nu social media in en deel de video’s ook gewoon rechtstreeks op FB, maar views krijgen op YT is nog wel een dingetje.

  Antwoord
 3. Ik denk dat een video zeker wel een aanvulling is voor een bedrijf. Het is natuurlijk weer een andere vorm van interactie. Voor mijn blog is dat een ander verhaal, hoewel ik soms weleens er over denk om iets met een reisvideo te gaan doen.

  Antwoord
 4. ik heb toch een beetje het gevoel hier met reclame te maken te hebben: wil je me iets vertellen of iets verkopen ?

  Antwoord
 5. Een korte, krachtige video kan zeer effectief zijn! In maximaal een halve minuut kun je zoveel vertellen en spreek je je doelgroep aan. Ik heb er een jaar terug ook eentje gemaakt toen ik een workshop wilde promoten op Facebook, erg leuk!

  Antwoord
 6. Hmmm. Dubbel. Ik vind het bloedirritant als ik een artikel lees en ineens verschijnt er een pop-up video die ik weg moet klikken. Nog geïrriteerder raak ik van de vaak harde muziek waarmee de video gepaard gaat. Maar misschien ben ik ook wel niet de doelgroep. Ik heb hetzelfde met vlogs. Zijn ze boven de 5 minuten dan haak ik al af. Zelf heb ik weleens kleine filmpjes moeten maken die (werden) verwerkt in een programma en dat vind ik dan weer wel leuk om te doen. Als het maar ‘straight to the point’ is en niet te lang.

  Antwoord
 7. Een marketingpraatje.. ik vind zelf videomarketing heel erg tof en het kan (indien goed ingezet) een mooie boost en weerspiegeling van je bedrijf geven.

  Antwoord
 8. Ik denk dat videomarketing zeker effect heeft, maar dan moet je het wel heel goed aanpakken. Over het algemeen sla ik dat soort video’s altijd over.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.